Way To End "Various ..."

av ruben haug

0757Full tittel: "Various Shades of Black"

Selskap: Les Acteurs de l'Ombre Productions 

Release: 30.03.13

Way To End så dagens lys i 2006 etter å ha levd noen år under navnet Ravel Circle. I 2009 slapp de sin debut, Desecrated Internal Journey, via Debemur Morti Productions, og for ett års tid siden så denne plata dagens lys. Jeg har hørt debuten, uten at den har satt særlig spor, så det var egentlig uten særlige forventninger jeg satte denne disken i spilleren.

Musikalsk blir de beskrevet som avant garde black metal, men personlig finner jeg ikke mye på denne plata jeg vil definere som black metal. Smått ekstremt, javisst, avant garde, absolutt. 

De implementerer mye melodi i låtene sine, som er godt skrevne verk med både god oppbygning og mengder med variasjon. Jeg får ikke helt taket på det de gjør, og finner plata, tross gode låter, kjedelig i lengden. Jeg har gitt musikken til Way To End mange sjanser, og har ingen problemer med å høre at dette er veldig godt gjennomarbeidet. Det treffer bare ingen musikalsk nerve hos meg..

Når det er sagt så tryller gjengen fram veldig mange fine og gode melodier i sine komplekse låter, det er både vakkert og til tider tøft. At de har lagt ned mye arbeid både i instrumentering og vokal er lett å høre, vi snakker om dyktige musikere. Og at de har fått med seg Vaerohn (Pensées Nocturnes) på bass og vokal er ikke dumt, da den mannen både er multiinstrumentalist og en meget habil vokalist. De veksler mellom clean, koringer og ekstrem vokal, alt godt utført og gjennomtenkt. Og Vaerohn`s vokal er veldig lett gjenkjennelig.

Jeg vet egentlig ikke helt hva mer jeg skal si om Way To End jeg. Det er bra musikk, bare ikke helt min kopp med te. Mange vil nok like det Way To End gjør, dette er musikk som har bred appell, så for de som liker avant garde ekstremt metal, er bandet så absolutt verdt en lytt.

Karakteren kommer av at jeg hører dette er bra, selv om det da altså ikke klarte å snike seg inn under min hud.

7/10

Tracklist:

 1. Sous les rangs 
 2. L'apprenti 
 3. Evolution Fictive 
 4. Vain 
 5. Aganippe 
 6. La figure dansante de l'incompréhension 
 7. A mon ombre 
 8. Au fond d'un verre de poussière 
 9. Ixtab 
 10. La ronde des muses fânées 
 11. Various Shades of Black

Way To End@Facebook

Way To End@Bandcamp

Les Acteurs de l'Ombre Productions@www