Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Within Temptation + Beyond The Black (Oslo, 23.10.18)

av heavymetal.no

Beyond The Black Oslo 231018 Boris (2)Tirsdag 23. oktober sto de symfoniske nederlenderne i Within Temptation i en fullstappet Sentrum Scene som var solgt ut måneder i forveien. Med seg hadde de tyskerne Beyond the Black i samme sjanger.

Tekst:  Christoffer Dreyer

Alle bilder: Boris the man Danielsen, du kan se flere bilder på hans fotoside på Facebook .

Første band ut var Beyond the Black, som sparket kvelden i gang med Heart of the Hurricane fra deres nyeste skive med samme navn. Bandet har bare vært aktiv i fire år, og dette er første gang de er i Norge, og de takker stadig publikum for at de er der, og det til tross for at de ikke får med seg halve salen engang. Men bandet er flinke og koser seg på scenen. Vokalist Jennifer Haben danser og beveger seg til musikken både mens hun synger. Samspillet mellom bandet gjør det gøy å se på, og de spiller stort sett hele topplisten man finner på Spotify, og der er noe fra alle albumene.

Lyden var helt grei, man kunne høre de fleste instrumenter, men trommelyden var litt tam. Vokalen druknet noe inn i mellom, men alt i alt så det ut som både tilskuerne og bandet var fornøyde med oppvarmingen. Personlig synes jeg kanskje musikken var på grensen, om ikke like bra som hovedbandet.

Within Temptation Oslo 231018 Boris (2)Etter en kort intro dukker bandet opp på scenen og etter å ha skreket Cry for Freedom starter 'Raise you Banners', fulgt opp av deres nyeste singel 'The Reckoning' og 'Endless War', som alle er fra bandets kommende skive 'Resist'. Det er ikke mange band jeg har sett som tør å starte hele showet med tre nye sanger, og hvor bare én er sluppet, men publikum ser ikke ut til å være skuffet.

Vi fikk servert hele fem sanger fra den kommende skiva Resist, det er også det albumet som hadde flest sanger på setlisten, akkurat som det burde være når et band skal promotere deres nyeste album. Ellers ble vi servert fanfavoritter som What Have You Done fra The Heart of Everything, Faster og Shot in the Dark fra The Unforgiving, Mother Earth og enda flere som nesten alltid endte med allsang. Bare synd at ballader fortsatt finner frem det uhøflige publikumet vi stadig ser og hører. Men det er ingen tvil om at tilskuerne var fornøyde da de stadig sang med og klappet da bandet prøvde å få dem med.

Dessverre var ikke lyden helt på stell denne kvelden, i alle fall ikke fra mitt ståsted. Jeg hadde ofte problemer med å høre hva Shanon Del Adel sang, og innimellom var alt jeg hørte bass og trommer. Men til å gjøre opp for det hadde de en svær skjerm med fantastiske visuals som var basert rundt et science fiction-tema mye av tiden. Og basert på tilskuernes entusiasme kan jeg ikke si noe annet enn at denne kvelden var en suksess for bandet. De koste seg på scenen og publikum var helt med, selv om det ble mye mobiler i luften under mye av konserten. Men er man sulten på symfonisk metal med et godt sceneshow, er både Beyond the Black og Within Temptation å anbefale på det sterkeste!

Bilder; øverst er Beyond The Black, så Sharon/Within Temptation, under er det først Within, så Beyond.

Within Temptation Oslo 231018 Boris (1)
Beyond The Black Oslo 231018 Boris (1)