Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Wobbler + Tirill Mohn (tidl. White Willow) (Asker 03.10.14)

av yngve

Freshtea Poster   Baracoa 3 3"Førstkommende fredag blir det progrockaften på Baracoa i Asker!"

Det er Sverre Rokseth og Freshtea som utbasunerer dette, og liker du prog eller er glad i fet musikk, ta deg tid til dette!

Wobbler headliner, Tirill varmer opp med sitt band. Og medlemmene i bandet er også tidligere White Willow, det er verdt å nevne (Til info blir Wobbler også å finne på plakaten når heltene i Änglagård kjører gig på Musikkflekken i Sandvika 21. februar neste år).

Sted: Baracoa, Asker

Dato: fredag 3. oktober

Tid: Konsertstart 21:00

Pris: 200,-

Sverre sendte over litt info på banda om du ikke henger med i svingene. "Wobbler er et norsk prog rock-band som ble dannet i 1995. Bandet spiller en type prog rock med klare referanser til det tidlige 1970-tallet. Wobbler er inspirert av band som King Crimson, Gentle Giant, Yes, Museo Rosenbach og ELP, såvel som 1990-tallsbandet Änglagård. Wobbler har stor annerkjennelse i det progressive rockmiljøet i Norge, men også internasjonalt, hvor de også har turnert De har 3 utgivelser bak seg. 

Classic Rock Magazine skiver at "...Wobbler were utterly fantastic. The band delivered a masterclass in prog history, fired on by Lars Fredrik Froislie's distinctive keyboards and led from the front by the exellent Andreas Wettergren Strømman Prestmo."

***

Tirill Mohn har skrevet musikk til album utgivelser siden 1994, og hun arrangerer og produserer musikken sin selv. Hun har bakgrunn fra blan annet progrockbandet White Willow, det lyrisk-psykideliske bandet Dis, femme fatale-bandet Bella Devas og middelalderensemblet Schola Instrumentalis, samt et studium i arrangering, gitar og slagverk ved Musikerutdanningen på NISS.

Genremessig kan man høre elementer fra 70-tallets singer-/songwriter-tradisjon, folk, progressiv rock, klassisk – og middelaldermusikk, med en del moderne innslag som gir denne musikken en egen stilart. Arrangementene er gjennomarbeidede og landskapene atmosfæriske. Feminint som Emiliana Torrini. Melankolsk som Nick Drake. I tidligere anmeldelser har musikken blitt kategorisert som feminin, gotisk folk med progressive elementer – en beskrivelse som vel dekker det meste."