Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Wolf On Fire "Walk With Us"

av yngve

Wolf On Fire 22Selskap: Private

Release: 05.08.22

Mørk og dyp rock med et metallisk slør.

Wolf On Fire@LinkTree

Det er metal, men det er også så mye følelser og lag med greier her at jeg vil trekke de litt ut fra sjangeren. Jeg hører en del dyster rock, en del svarterock med følelse som våpen, et snev av Type O Negative i noen biter, litt postrock/-metal, noe groovy og stort. Så Wolf On Fire har levert et album som både er vanskelig å kategorisere og lett å like. 

Selv om de nok trekker på smilebåndet av referansen, synes jeg noe på for eksempel Valley Of The Kingdom minner litt om det svenske Avatar fikser så sykt bra i denne videoen . Valley er forresten en av mine favoritter fra Walk With Us. Enormt bra vokal, der man vrir og pusher stemmen i flotte melodier og frustrasjon. Også den korte, geniale lille snutten Don't Feed Us Shit er veldig godt over på plussiden, og feier flott inn i den litt Rammsteinishe Slay The Pharaoh. Og for en tittel på en låt!

Jeg trodde faktisk først at jeg kom til å få servert metalcore, hardcore, eller noe mer extremt, men dette er stort sett bare flotte låter med feite riff, gode melodier, og med en kvalitetsnerve som virkelig holder lytteren aktiv hele veien. 

Walk With Us har mye av det jeg liker, og det er sjeldent kost å oppdage en utgivelse slik. Mulig mine fordommer i forkant spilte inn, mulig det bare klikket så bra, men har man levert et god album har man levert et godt album. 

Under The Bed (kanon gitarsolo på denne!) og Norwegian Psycho var nok de to som ble liggende nederst, ikke fordi de var dårlige, men de led nok bare under de virkelig gode låtene som traff hjertet mitt.

Et av de sterkere slippene i år så langt for min del. Det er en tid siden jeg har beveget meg oppe i de høyere nivåene på poenger, da er det svært gledelig at det er et norsk band.

8,5/10

Tracklist:

  1. Sårede Blør i Hjerter
  2. Movers & Shakers of the shit machine
  3. Possibilities
  4. Norwegian Psycho
  5. Walk With Us
  6. Pinky Be Gone
  7. Valley of the Kingdom
  8. Don't feed me Shit
  9. Slay the Pharaoh
  10. Under your Bed