C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Xentrix "Seven Words"

av yngve
Xentrix

Selskap: Listenable Records

Release: 11.11.22

Engelsk thrash fra et knippe aldrende gubber.

Xentrix@www

Bedre enn forrige gang, det var en tanke som slo meg. Jeg hadde ikke tid til å høre meg opp på den forrige, men jeg holder en knapp på at jeg er mer positiv til denne runden fra engelskmennene.

Litt av greia her er melodiske thrashriff akkompagnert med ganske lite oppfinnsomme rytmer. Ikke at taktvalgene er kjipe, men det mye her som ligner. Men de har en oppskrift jeg tror mange vilike, spesielt siden de hugger ut så fete thrashriff. 

Vokalen er som den er, bra i sitt hjørne av metalsjangeren, faktisk ikke så verst det Jay gjør. En kraftig versjon av Hetfield kanskje? Og med en anelse Araya?

Låtene gjorde greit fra seg i rundene sammen med albumet, og med en feit produksjon og flere låter jeg synes holder mål i å ha litt personlighet, er sluttsummen hakket over sist gang de slapp musikk. 

Soloene har også en tendens til å ligge bra i helheten. Koblet med en del melodiske harmonier, er soloene ofte krydder nok til at den rett-fram-thrashen ikke blir kjedelig. Sjekk låten The Alter... under her, kanskje litt kort solo, men den gjør jobben.

I 2022 er Xentrix ikke det verste tilfellet av gamlinger som skal holde fortidens fakkel høyt. Helt i mål kom de ikke, litt fordi jeg føler at selv om det var ok der og da, blir ikke denne nødvendigvis trukket fram så mye i ettertid. Jeg skal jo innrømme at jeg ikke helt falt for de den gang de holdt på i første omgang. 

Og sist sammenlignet jeg de litt med belgiske After All, og deres Cult Of Sin-album. I seg selv et kompliment, men jeg velger absolutt COS over denne syvende fra Uk-thrasherne. Litt Metallica og Exodus av nyere dato er det også her.

7/10 - seks og en halv stod lenge, men det smaker bra med de riffene :).

Tracklist:

 1. Behind The Walls Of Treachery
 2. Seven Words
 3. Spit Coin
 4. The Alter of Nothing
 5. Everybody Loves You When You’re Dead
 6. Reckless With A Smile
 7. Ghost Tape Number 10
 8. My War
 9. Kill And Protect
 10. Anything But The Truth
 11. Billion Dollar Babies (cover, bonus cd)