Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Yngwie Malmsteen "Blue Lightning"

av arni sørlie

Malmsteen 19Selskap: Mascot Records/Mascot Label Group

Release: 29.03.19

Svensken vet å skyte lyn fra gitarhalsen, og det i tette intervaller!

Yngwie Malmsteen@www

Yngwie er ute med nytt album og det kan vel kalles en etterfølger av Inspiration fra 1996? Blue Lightning er også en hyllest til sine inspirasjoner, og det spares ikke på toner når han viser sine gitarferdigheter. Det er bare å holde på hatten og ta vel imot neonklassisk shredding fremført som bare Yngwie kan.

Er man over gjennomsnittet interessert i denne form for gitartraktering, da er dette gull. Men, man må tåle uendelige mengder toner i velkjent klassisk stil over låter man kjenner helt andre gitarstiler fra. Det som undrer meg litt, det er hvorfor han ikke tar det nedpå litt oftere? Her og der er det vakre bluesa licks, klassiske toner i vanlig dødelig tempo, og feel som jeg husker fra de første utgivelsene tidlig 80-tall. Ikke at han skal kopiere originalene, men at det må spilles så mye så ofte….hvorfor? Hver gang jeg får deilig feel av melodiøsiteter går det max noen få sekunder før øset er i gang.

Det er mye kult og noen tøffe vrier å spore, absolutt. Blue Jean Blues av ZZ Top synes jeg er en kul vri, og med litt pauser i While My Guitar Gently Weeps er det også en tøff variant vi får servert. Ja, må ha litt pause på det mest intense på den låten, for ørene blir bra mettet. Hendrix-låtene blir litt overfladiske og glatte. Altså, ikke hvis man aldri får nok av gitar. Paint It Black har godt pådriv og Smoke On The Water er faktisk den mest kontrollerte syns jeg. Uansett kjekt å høre Selveste Yngwie Malmsteen gjøre litt blues selv om bluesen bare er en brøkdel av platen :).

Sammendraget blir MYE gitar, mer gitar, og litt gitar på toppen av det. En del tøffe vrier her og der, men litt daff vokal, og en smule flatt komp. Personlig har jeg vansker med å skille soloene fra hverandre på mange av låtene, men for dere som elsker dette segmentet, dere har som nevnt gull på plate!

6/10

Tracklist:

 1. Blue Lightning
 2. Foxy Lady
 3. Demon’s Eye
 4. 1911 Strut
 5. Blue Jeans Blues
 6. Purple Haze
 7. While My Guitar Gently Weeps
 8. Sun’s Up Top’s Downs
 9. Peace, Please
 10. Paint It Black
 11. Smoke On The Water
 12. Forever Man