Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

You suffer "S/t"

av steinar selstø

You Suffer 19Selskap: Private

Release: 16.08.19

Her befinner vi oss i et musikalsk landskap jeg sjelden frekventerer. For mitt vedkommende blir det gjerne: 

Death metal, ja, takk … Deathcore, øøøh, nei ... 

Jeg har en iboende skepsis til sjangeren, det skal jeg glatt innrømme, og dermed noen fordommer. Eller, fordommer og fordommer, fru blom. Det er vel snarere slik at de banda jeg har vært borti i denne sjangeren ikke har pirret nysgjerrigheten særlig og dermed brukes det ikke mer tid enn nødvendig på denne formen aggressivitet. Begrunnede fordommer, la oss kalle dem det.

You Suffer@Facebook

Når så sjanger først er nevnt, og bandet dermed satt i bås, må det legges til at det finnes mer å forholde seg til enn kun deathcore i sørlendingenes tilfelle. Basisen er deathcore. Totalen rommer ytterligere. Derfor finner jeg også mer å glede meg over i tilfellet You Suffer enn det gjengse beslektede band. Ikke minst byr gutta på mange melodiske innslag, og tankene forsvinner så smått mot At The Gates i enkelte av disse. Vel så ofte er det dog snakk om ganske særegne gitarleads som er markante i lydbildet. Uansett form, de melodiske innslagene er soleklare pluss for helheten.

Man ender opp med en solid miks der disse til dels veldig sterke melodiøse innslagene kombineres med blytung rytmikk og groove på den ene siden, og aggressive og kjappe partier på den andre. Alt akkompagnert av en illsint vokal, som normalt innen sjangeren. Man rekker innom nokså mye på kort tid med andre ord, og i mine øyne er dette klart positivt.

Så vil fans av old school death metal garantert få brekninger av corevokalen og deler av innholdet. Om man utelukkende liker death metalen forbundet med Gøteborg, er dette heller ikke noe å sjekke ut. Om man derimot er fan av deathcore, dette er som sagt basisen, og trives med et variert uttrykk, bør You Suffer sjekkes ut. Bandet er tight, har mange gode ideer og lyden er både kraftig og tilstrekkelig klar.

7/10

Tracklist:

  1. Taushetens Gapestokker
  2. Kval
  3. Blind Eyes
  4. You Suffer