Karmøygeddon 24

Zombie Lake "Plague Of The Undead"

av yngve

Zombie Lake  New CdSelskap: Selskap: Iron Shield Records/H'ART Musik

Release: 29.11.13

Vi loves rå thrash metal, og med Martin fra Protector på vokal. Vel, det er rått, og vokalen er lagt av Martin, så løftene er oppfylt allerede. Men er det bra?

Jeg har aldri vært stor fan av grøftethrash, men medgir at de par første til Kreator faller i smak, og at enkelte smårølpete kjellerthrashere har vært blant favorittene i oppveksten. Den gang spilte man med talentet man hadde, rotet rundt og famlet litt i blinde da dette var en ganske utråkket sti, og fikk den lyden som var mulig å fikse. I dag bruker band tiden på å gjenskape fordums produksjoner og enkle arrangering/spilling selv om de kunne ha gjort det bedre. Noen ønsker å fange en tidsepoke og holde en sjanger i hevd, respekt for det, men veldig ofte er det ikke så spennende eller bra. Sånn erre bare.

Zombie Lake er nok stort hos skaren som tilber retrothrashere, og som svelger unna alt som defineres som oldschhol, og ofte uten å egentlig stille seg spørsmålet: Er det bra? Zombie Lake tilfører ingenting, foruten å addere til mengden band. Hvorvidt de gjør det bra rundt forbi vet jeg nada om, men jeg vil ikke sette penger på at de blir husket som et avgjørende band i metalscenen. 

Isolert er det noe tøft her, noe kan minne om de enkleste innslagene på debuten til Vengeance Rising, der de leker seg litt i hardcore-gaten. Fortiden til Zombie-sjefen Derek er nettopp innen hardcore, og selv om det er mer rå thrash her, hører man at det ikke er ren metall i grunnvannet.

Vel, mulig jeg var veldig lite klar for en slik skive, og at jeg egentlig avslører at jeg er dørgende lei av retro og blackende thrash, men samtidig har jeg en del gode minner fra skiver jeg har spilt i oppveksten, og jeg spiller en del av disse ennå. Jeg trenger ikke flere, og jeg bør vel avslutte før jeg fornærmer bandet eller fansen.

Vokalen blir noe kjedelig og slitsom etterhvert, produksjon er bedre enn mange andre i denne sjangeren velger seg, men jeg hadde gjerne hørt vokalen litt lavere og trommene med litt mer trøkk.

4/10

Tracklist:

  1. Blood! Blood! Blood!
  2. Emperor of the Walking Dead 
  3. Flesh for Frankenstein 
  4. The Cemetery 
  5. Deceased and Obsessed
  6. Brain Frenzy
  7. Blessed are the Dead
  8. War of the Worlds
  9. Zombie Lake

Zombie Lake@Facebook