Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Zombie Lake "The Dawn Of Horror"

av steinar selstø

Cover Zombie Lake The Dawn Of HorrorSelskap: Iron Shield

Release: 05.05.17

Utgivelser fra Iron Shield pleier ikke å være all verdens, så forventningene var lave. Zombie Lake viste seg likevel å være, plateselskapet til tross, et brukbart band. 

Man skulle tro dette var planke-death metal, basert på bandnavn og skivas tittel, men her snakker vi thrash med death metal innbakt. Zombie Lakes uttrykk er aggressivt, røft og tungt, og her er fokus på bredbeint riffing og groove framfor finesse eller melodi. Vokalen er grovkornet og hissig. På ingen måte nyskapende kombinasjoner, men effektivt når det gjøres bra.

Zombie Lake@Facebook

Bandet gjør klokt i å bevege seg utenfor basisen av og til, for metal av denne typen kan lett bli ensartet. Dead Eyes, en åpenbar Pantera-flørt, skiller seg markant ut og framstår som et pluss blant skivas for øvrig mer rendyrkede thrash(death)-uttrykk. Motorcycle Horror innleder med en halvannet minutts mer melodiøs intro før grooven inntrer. De to siste sporene er mer rendyrkede death metal-låter der grooven ikke er så fremtredende. Enkelte slike småting løfter helheten. Det hjelper også godt at produksjonen er solid, her ivaretas trøkket godt og det låter akkurat passe rufsete. 

Det negative, og dette er vesentlig tatt uttrykket i betraktning, er at riffene stort sett er dusinvare. Svært få av dem fester eller utmerker seg. Zombie Lake puttes derfor i kategorien kan bli knall neste gang. 

5/10

Tracklist:

  1. Bridge Over Bloodred Water 
  2. Killed a Thousand Times 
  3. Werewolf Attack 
  4. The Ceremony 
  5. Hoardering Skulls 
  6. Dead Eyes 
  7. Motorcycle Horror 
  8. The Almighty Sorcerer 
  9. The Final Outbreak of Aggression