If I Fall har noe usagt

If I Fall Album 24

Bandets debutalbum er ute.

‘Unspoken’ finner du blant annet på Spotify, klikk HER
. Eller du kan bruke linken under her, skiva ligger tilgjengelig på hjemmesiden.

If I Fall@www

«Med sine første røtter etablert på en avsidesliggende låve i hjertet av Vestfold i 2016, er If I Fall et prog og metall-influert rockeband, kjent for sin dynamiske sound og hardtslående melodiske refrenger. Bandet består av frontmann Erik Salminen, solo-gitarist og korist Tobias Solvang, rytmegitarist og riff-meister Rudi Johnsen, bassist André Kollstrøm, og studio-trommeslager Frank Nordeng Røe. Med inspirasjon fra tidlig 2000-tallets alternative rock og metall scene, i tillegg til både gammel og moderne prog-metal innflytelse, blander If I Fall fengende melodier med følelsesladde og tankefulle tekster som resonnerer med et bredt publikum.

Bandets debut Manic (2017) var en EP med 3 låter som kun ble sluppet på YouTube, med et ganske upolert lydbilde, opprinnelig bare tiltenkt venner og eventuelt andre interesserte. De spilte enkelte lokale konserter gjennom 2018-2020 hvor publikum uttrykte begeistring for unik og interessant musikk som definitivt var laget for større scener. Dessverre gikk bandet på en uønsket hiatus etter dette, både grunnet Covid og det faktum at If I Fall viste seg å være Norges svar på Spinal Tap (med trommeslagere som kommer og går), før de til slutt bestemte seg for å spille inn alle sangene til et fullt album, høsten 2023. Deres første singel, Duplicitous, ble utgitt i mai 2024.»

Bilde: fotograf: Ukjent

If I Fall Band 24

Musikalske Temaer og Innflytelser

«If I Falls musikk kjennetegnes av smittsomme hooks, drivende gitarriff, og tankefulle tekster. Deres debutalbum handler om de ofte ikke uttalte sidene av både det helt personlige og det mer universelle, der utfordringer i vennskap, nære relasjoner og kjærlighet, står side om side med frihetens lenker i den vestlige verden og dens noen ganger overveldende ignoranse, hykleri og kynisme. Bandets medlemmer har inspirasjon fra band som Radiohead, A Perfect Circle, Porcupine Tree, Tool, Metallica, Ayreon, Iron Maiden, Dream Theater, Symphony X, Mars Volta, og mange flere, noe som også overføres til låtskrivingen deres, og som resulterer i en unik kombinasjon som appellerer både til nostalgikere og nye lyttere.

Skiva kom i handel/ble tilgjengelig 19. juli, og det planlegges konserter i tiden som kommer.