Karmøygeddon 24

Fairy "Vinterverv"

av yngve

Fairy VintervervSelskap: Fairy Recording

Release: 19.05.15

Fairy fra Bergen ligger klemt mellom det tunge, melankolske og noe extremt.

Det extreme er langt fra extremmetal, men måten spesielt gitarføringen på enkelte partier er lagt, minner om noe svart. Det de legger i lagene over er dog ikke veldig extremt, og bandet havner nok mer i en mørk, gotisk rockeavdeling. Metal vil jeg ikke kalle det, men Fairy trekker definitivt inn metalliske virkemidler.

Det som er litt kuriøst, uansett hvor sjåvinistisk det høres ut (men ikke er ment), er jo det faktum at Fairy består av fem jenter og en kar. Det i seg selv er kult, synes jeg, og i motsetning til de fleste slike kombinasjoner, er ikke herremannen en trommis, han trykker på tangentene i Fairy.

Medlemmene gjør bra innsats på Vinterverv, og instrumenteringen underbygger låtene heller enn å framheve det spilletekniske. Det er tydelig at bandet har gått inn for å lage låter, ikke å vektlegge briljering, flashe shreds og psyche trommeoverganger. Og jeg liker det godt, det er en fred over det de gjør.

Det som slår meg er at noe av materialet på Vinterverv godt kan ilegges et Octavia Sperati-stempel. Ikke bare fordi begge banda er fra Bergen (eller var i OS' tilfelle), men også stemningen, den tunge tristessen og det kontrollerte, svevende grooven. Kanskje drikker de fra samme kilde, banda fra Bergen? For tungsinnet rock og metal er jo ikke et ukjent fenomen fra byen mellom fjellene.

Det synges både på engelsk og norsk, pluss at bandet har Doro Korsvld på sopran. Sammen med hovedvokalinne, Therese, fungerer det bra i samspill. 

Deler av låtmaterialet er enkelt, nakent, noe er kjøttfullt og bredbeint, men selv om det er variasjon, har de et uttrykk, en tungsinnet, som preger soundet såpass at skiva virker litt ensformig. Men liker du dette soundet, uttrykket, tror jeg godt du vil fine Fairy interessant.

Fairy@Facebook

Et album som har litt å gå på, men som viser et band som har noe særegent. Dette er mitt første møte med Fairy, hvor Vinterverv ikke er eneste slipp. Hvordan det forrige materialet låter kontra denne ferske vet jeg ikke, men jeg er spent på utviklingen framover. 

7/10

Tracklist:

  1. Ragnarok
  2. Frostlagt Sti
  3. Renaissance
  4. Eufori
  5. Jeg Kaller Henne Høst
  6. Nykter
  7. Obsessed
  8. Seid
  9. Fragment
  10. Rekviem
  11. Dualitet og Ulver