Unnamed

Testpilot "Chuck Yeager"

av yngve

170x170bbSelskap: Private

Release: 01.11.16

Norske Testpilot, breibent rock, tung grungerock.

Bandet har et par aspekter som taler sin sak; produksjonen, som er veldig bra lagt til musikken, og attityden, som når de legger seg på det røffeste oser.

De ligger helt i grenselandet noen ganger i å være hardrock og rock, mens det er enkelte små detaljer som riff og noe vokal som flørter med metallen. Jeg liker slike band, for de har ikke havnet i en rendyrket nisje, som rock'n roll eller rock. For meg er dette et band som kunne vært farlig nær i bli kjedelig, men de varierer såpass og har evnen til å styre klar for mange åpenbare feller til det. Selv kaller de seg tungrock, men det er en sannhet med moderasjoner, og kler ikke alle låtene.

Testpilot@Facebook

Off The Charts var en sang jeg følte holdt de litt tilbake, der manglet de litt på å overbevise. Den var ørlite radiovennlig for meg, men samtidig er balladen The Letter, som også er en sang som godt kunne ha blitt spilt på radio for de fleste, en vanvittig bra ballade. Det er nok litt avhengig av hvor man står, for jeg leste en lokal avis' anmeldelse av skiva, Bergensavis, der trakk de fra Off The Charts som fengende og som hitliste-potensial, på tross av tittelen :).

821 er en sang jeg med letthet henger på knaggen System Of A Down okkuperer, men uten de villeste krumspringene. Ellers er det en del grunge i det Testpilot har sydd sammen. 

Åpningen med Endorphines fungerte bra, men det er ikke nødvendigvis slik de framstår gjennom hele skiva. Jeg vil si at bortimot halvparten av låtene ga meg en frisk greie, et par var svært bra, mens noe havnet litt på noe litt intetsigende og/eller svakt. Videoen under, til låten Fighting Demons, representerer et godt snitt i det som fungerte på Chuck Yeager , og jeg vil tro jeg ikke gjør så mye feil når jeg utroper skivas første halvdel, de fire første, til vinneren. Godspeed er også kul, tung grunge med en snev av Eddie Vedder i vokalen.

De er litt overalt innenfor sin sjanger, og presenterer sanger som er harde, røffe, sarte, baktunge, grunga og som viser de fra en veldig snill side - variasjon er altså ikke et problem. Dette er norsk rock, tungrock om du vil, som burde fungere for mange der ute.

6,5/10

Tracklist:

  1. Endorphins
  2. Psycho
  3. Fighting Demons
  4. The Letter
  5. Off the Charts
  6. Godspeed
  7. 821
  8. Shore Leave
  9. Freedom of Speech
  10. Hands Off