Timeworn «Leave The Soul For Now»

Selskap: Loyal Blood Records

Release: 06.12.19

Østlandsbandet leverer et album som gror på deg.

Stilen er tung metal, hvor band som Mastodon og Neurosis ligger i margen. I tillegg synes jeg jeg hører en del Tool i enkelte partier. På en låt som Hellwater drypper det Alice In Chains, så den tunge delen av grungbølgen har nok satt sitt preg, om det ikke er tilfeldigheter da :).

Timeworn@Facebook

Jeg har hørt skiva en del, og har vært nesten i mål et par ganger. Fortsatt er jeg der at det er litt uforløst, men jeg koser meg samtidig med skiva, mye fordi det viste seg å være ganske variert, og at de klokelig har flettet inn mye stemningsfylte og malende riff, som bæres av et melankolsk melodisk snitt.

Live var dette et flott band å overvære, på skive har de et litt annet uttrykk, men jeg vil tro at Leave Your Soul For Now kommer til å slå bra fra seg fra scenen. 

De spenner altså godt i stil, og vi får relativt seige og triste, tunge, låter som Visceral Reality flyter godt ut i sfæren. The Fallen King også, som har et fin flyt på gitaren, noe post-metal der som appellerte til meg.

Vokalen fungerer, den er litt mellomting mellom vanlig og core, med mye melodi. Mulig den er litt ensformig, men etter å ha fyrt gjennom albumet en del ganger er det ikke et ankepunkt. Og det er et stikkord, tid, Leave Your Soul For Now er en utgivelse som trenger å bearbeides, som gir deg mer og mer etterhvert som du investerer.

En jevnt over sterk utgivelse, i en sjanger vi ikke har så altfor mye av her i Norge. Jeg setter et pluss i margen, og føler at karakteren er der den bør ligge, men det var nok først etter å ha blitt kjent med låtene at den vippet opp fra sekseren. Produksjonen var bra, en klar og tung sak som kløftet fram låtene veldig fint.

7/10

Tracklist:

  1. Sky Castles
  2. Count the Crosses
  3. Oblivion Seekers
  4. Hellwater
  5. Paradise Crown
  6. Visceral Reality
  7. The Fallen King
  8. Vagrant Heart

Leave the Soul for Now by Timeworn