Arania «Whispering Embers»

Trønderne kom med skive i vår, symfonisk metal og prog.

Arania@Facebook

En miks av moderne metal, prog og symfometal, da tror jeg vi er i havn med å forklare Arania. Og skiva kom i vår, men slik er det dessverre, min maskin fyllesopp av filer, ting forsvinner litt nedover og kommer ut av syne, men er banda uten datostempling er det kanskje ok å få en anmeldelse uansett ventetid.

Bandet frontes av vokalinne Aina, som har en bra stemme. Hun tar ikke i, men er kontrollert og litt bakpå selv om hun tidvis legger seg lyst. Det kan minne litt om en litt mindre operatisk versjon av Tarja kanskje. Bandet har også trukket inspirasjon fra Nightwish, eller ihvertfall sjangeren. Det er elementer som brukes som ikke er veldig innovative, så Arania skiller seg ikke ut slikt sett, men leverer en bra skive innenfor rammene de har.

Vokalen har litt å gå på, ikke nødvendigvis i kvalitet, men at jeg føler det gjerne kunne vært mer balletak, litt mer kraft. Men jevnt over holder Aina seg godt i balanse, og kler opp metallen til bandet. En låt der jeg var litt i ytterpunktene, var Hubris. Der framstod vokalen som litt usikker, litt tynn, for så å vokse greit med gode melodier rett over halvannet minuttet.

The Hunt ble favoritten, den var litt annerledes, litt halvert i deler, kul og litt tyngre. Soloen her var veldig kul! Og tyngden på From Ashes var bra!

Produksjonen er stor, svulstig, som jo er ganske forventet til slik metal. For meg som liker litt mer working class, er det kanskje litt mye smør på flesk, men det er som sagt slik det pleier å være her i symfometalverdenen. Så kun snakk om preferanser.

Nå vet jeg ikke hva de har oppnådd siden skiva kom, men jeg noterte i en tidligere nyhet at «…jeg hører et ganske så bra nivå her, og jeg vil mene de holder greit følge med mange av de etablerte banda i sjangeren», så mulig har de trukket til seg en del oppmerksomhet? Det er et marked for dette, kanskje ikke i Norge i stor grad, men ellers ser man jo egne sider på nett og festivaler som spesialiserer seg på slike band med damer i front.

En helt ok skive, over snittet, men der jeg personlig ville ha vasket under neglene litt sjeldnere.

6,5/10

Tracklist:

  1. Forsaken
  2. Open My Eyes
  3. Come Find Me
  4. Hubris
  5. The Hunt
  6. Listen To The Music
  7. Love of Death
  8. Darkest Night
  9. From Ashes