210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

1001 Watt 2016 i bilder

av yngve

Heavymetal.no var så heldig å ha en eminent fotografinne på plass.

Ellen Hagemann Andersen er en velkjent figur innen metalscenen, hun har knipset mye og mangt, og når det ble til at 1001Watt klaffet for henne, var det bare å bukke og takke. 

Du sjekker flere bilder av banda på Ellens Fotoside , der ligger de i bandmapper. Jeg vil benytte anledningen til å takke Jan Arne og festivalen for at vi kunne knipse, og for at det skapes noe verdifullt hvert år i Skien.

Ellen forteller til Heavymetal.no at "...det var en meget godt gjennomført helg, kjappe bytter på scenen, bare hyggelige folk og mye latter backstage." Hva mer forlanger du? Fete band selvsagt. 1001Watt har jo lagt deg på en rockete greie, hvor metal og rock går hånd i hånd, og er du der at du liker Ingenting, Amaranthe og/eller Vingulmork for eksempel, får du full uttelling :). Variasjon er det ikke noe å si på.

Ellen hadde med seg et par ungdommer, noe som bare er gull, rekruttering kalles det :). "De 2 fjortisene jeg hadde med satte rekorder i headbanging på galleriet, og de hadde følgende dom: Best på fredag var Carburetors og best på lørdag var Atena og Engel ."

Men hva Ellen selv mente? Fikk hun faktisk tid til å høre, ikke bare knipse? "Carb var meget bra, de stilte med nye lyskasser som startet når noen stod på dem - veldig stilig, de fikk jo ikke bruke pyro da bygget er vernet."

Ellen påpeker, som det ofte er på konserter og festivaler, at lysmiljøet kan være utfordrende for en fotograf. "Det hadde blitt skikkelig mange flere bilder om noen hadde klart å få lysmannen til å trykke på knappen med frontlys, og kanskje legge bort den knappen med rødt lys litt. Og det var tidvis så mye røyk at man skulle tro det var full fyr ett eller annet sted. Men dette så visstnok kjempebra ut fra galleriet - ikke fullt så bra fra fotopit."

Ah, the good old smoker :). En pine for noen, men knall om man ikke står rett i trøkket.

"Det var veldig hyggelig å treffe igjen gutta i Corroded, og særs hyggelig at Eddie i Carb ga en skikkelig shoutout til Metalheads against Bullying, det gjorde Amaranthe også."

Ellen avslutter med å håpe at flere yngre tar turen neste år, og at de to hun hadde med er klare for 2017 allerede.

***

Neperud

Img 5152Neperud D

Panzergeil

Panzergeil 1Panzergeil

Ribozyme

Ribozyme Ribbe

Ingenting

Ingenting Ingenting 1

Carburetors

Carburetors (13) Carburetors (9)

Tempting The Gods

Tempting (2) Tempting (1)

Atena

Atena  (9) Atena  (7)

Vingulmork

Vingul (5) Vingul (2)

Engel

Engel (10) Engel (9)

Corroded

Corroded (6) Corroded (12)

Amaranthe

Amaranthe (4) Amaranthe (1)