Karmøygeddon 24

2022, en utradisjonell gjennomgang

av yngve

Hmno Jpg

Jeg hater lister, der alle andre, nesten, er fokusert på hva som var best og dårligst, er jeg mer opptatt av å bare ture på og levere. 

Men det er greit å kanskje kunne summere litt, og se noen av punktene man husker best, eller som bør nevnes. Mange er ikke nevnt, det betyr IKKE at det er ræva, bare at jeg ikke har kapasitet til å huske alt, og fordi det er poengløst å gjengi alt som har blitt publisert i årets løp. DET er mange artikler :).

Men først folkens, jeg ønsker dere, på vegne av Heavymetal.no, et rått nyttår! Må alle begynne å slutte med å være så kukete mot hverandre. Lik, elsk, sett pris på, løft opp, ikke bruk tid på det som drar deg og andre ned. Sliter du med tanker eller følelser, har en eller annen plage i huet som gjør dagene og ne

Takk til Jørgen og Boris og andre som har levert bilder til meg, og andre som har levert freelance. Og Steinar Selstø, seigere mann skal du lete lenge etter :).

Helt i starten av året meldte Heavymetal.no inn nyheten om at In The Woods... hadde fått ny vokalist, og man tok seff en prat med herremannen. Sjekk HER .

Siden de fleste stort sett nevner mye av det samme på hvilke band som har lagt igjen godlukt, gjør jeg som jeg pleier, drar i litt andre tråder. Voidanth var ok, anmeldelse ligger HER .

Og forsøket på å få folk til å skjønne hvor bra Storms demo fra 1982 er fungerte ikke. Makan. Dette slippet er for meg ett av de beste innen norsk hardrock og metal fra 80-tallet. HER .

Vår tidligere skribent Arni dro i land en veldig spennende artikkel om unge og nye band i Stavanger. Sjekk HER for artikkel om Autonomie, Alive leser du omHER , utløs Håndgranat HER , og thrash med Rioter HER.

Connect The Circle leverte bra fra seg i 2022, HER .

To metalband som leverte bra, men som begge dreit i å, etter mange henvendelser, svare på intervjuene, var Hellandback og Exxperior .

Vil du gå utenfor de opptråkkede stiene, sjekk Yawn HER . Her er musikken annerledes og instrumental. Anmeldelse HER .

Også Glasgow Kiss (bilde under, fotograf: Agnieszka Iwanska) synes jeg fortjener å trekkes fram, solid hardrock med litt metal i ryggmargen. HER .

Glasgow Kiss Foto Aga Visuals Agnieszka Iwanska

Samleartikkelen om Kiss var mye jobb, men det kom mange tilbakemeldinger, så det var verdt tiden :). Klikk deg inn HER .

Nattehimmel, bandet som består av tvillingene Botteri og James (alle ex-In the Woods...) og Sven på trommer, gjorde seg bemerket. HER .

Kingseeker slapp Daily Reminders for snart ett år siden, HER er en grei gjennomgang av innholdet og en anmeldelse som kanskje trigger deg til å sjekke ut bandet.

Instrumentalbandet Ottone Pesante, som kjører blås og trommer, som er klare for neste års Infernofestival, gjør sine greier, og siden det er så annerledes er det noen ganger det klaffer bra her. HER.

Doombandet Abyssic dro i land en sværing HER.

Trønderne i Ingenium er verdt å nevne, de leverte et ok album med. Sjekk HER . "...dette er ikke den typiske dødsmetalen, her er det progressiv tåke, litt avant garde og mye egenart."

Vitam Aeternam kom med sitt andre album, som fikk et høyt score av meg. Fortsatt er debuten bedre i mine ører. Les anmeldelse HER . Intervju med gjengen finner du HER .

Og vi mistet Jan Dahle, en skribent med så mye kunnskap at store deler av bærebjelken i norsk metal og hardrock forsvant. Rip. Artikkel HER .

Med mine begrensede evner som trommis, klarte jeg å henge med når Omegashift debuterte i mai :). HER .

En sterk utgivelse fra Northwind (foto under, fotograf; Terje Ottesen), der hardrock fra hin dager ligger til grunn for inspirasjon. HER .

Northwind Live Fotograf Terje Ottesen (5)

Vi hiver også på The Federations skiva, gode greier HER .

Etter å ha lagt Guardians Of Time på hylla, hørte vi jo fra Pål Olsen i form av soloprosjektet Release The Titans, klikk HER .

Tons Of Rock stod på timeplanen, siste dag leser du om HER . Og man ser fram til 2023 :). 

Tonic Breed ble et 1-mannsprosjekt med gjester, HER .

Norges Saxon, Sinsid, kjører på, og er aktuelle til neste års Karmøygeddonfestival. Sjekk intervju HER .

Og ett av de mest spennende slippene i 2022, Wolf On Fire, HER leser du anmeldelse, HER er intervju,

Manifest kom tilbake, med et album som låt annerledes enn dagens typiske, både i lyd og musikk. Spennende. HER .

Jeg fikk endelig samlet litt spillesteder, sjekk oversikt HER .

Gi blod! Om du kan. Les teksten HER og tenk på dette.

Røde Kors Mindshare 22

Metal/hardcore fra Sørlandet, Rise Above entret scenen igjen med nytt album. HER.

Under The Oak stakk innom med litt rottegift HER.

Vorbid gjorde seg gjeldende i 2022, bandets andre album kom ut, og jeg var som vanlig, når jeg kan, på konsert. HER .

En av artistene jeg fulgte opp tettest på låtslipp, var Morten fra Sirenias nye prosjekt. Mye bra HER .

Våde kom på besøk HER , progressivt og svart.

Vi mistet dessverre Tor Erik (Harm/Detrimentum), les mine og Steffan Schulzes minneord om han HER .

Et veldig merkelig intervju av og med samme kar, HER .

Et megaintervju med selveste Laurent fra Snakepit Magazine, det er ikke hverdagskost. HER .

Ikke en skive som klarte å overgå forgjengeren, men Dark Delirium leverte bra fra seg. HER .

Dying Alone var også ute med skive, les anmeldelsen HER .

Og du kan kjøpe t-skjorter med Heavymetal.no-logo HER .