Kilanerin%20add%20sept%20resized Wail Add Sept 20

A Tortured Soul "On This Evil Night"

av arni sørlie

Mourning Son 38366575 FrntSelskap: Pure Steel Records

Release: 22.07.16

US-metal med sterk retrofaktor, og tilstrekkelig med ekthet!

Fra Milwaukee Wisconsin slipper A Tortured Soul sitt fjerde album, On This Evil Night. En time med solid US-metal, power, og heavy, samt mengder med minner fra en tid der riff var i fokus, og vokalistene mest sannsynlig brukte sm-verktøy nedentil for å nå topp-pitchene.

En ting er når unge lovende kjører retrostil, men lite slår et godt voksent band som jeg kan anta lever og ånder for stilen, og har spilt den en mannsalder. A Tortured Soul er nettopp et slikt band, der man hører at de har røtter, og har vannet planten fra frøet ble sådd. Det er en genuin ekthet, og en nerve som kun kommer med tid og erfaring i faget.

A Tortured Soul@Facebook

Det er ofte riff i fokus, og det er tøffe riff, veeeldig tøffe riff! Noe kan faktisk minne om sen 80-talls thrash, men måten trommene jobber med gitaren gjør at det aldri vipper helt over. Når det er sagt, så er det sjeldent jeg hører trommiser spille så på gitarriffet. Trommis Tommy (The Gunner) Lodwick spiller så hatten passer, og litt til. Som gitarist er det ikke så vanlig av meg å legge så mye merke til trommer, men det er jo det at de går så veldig hånd i hånd med riffene at det ikke kan unngås å bli imponert. Det er god variasjon riffingen, men ikke i kvalitet, den er top notch, men i tempo. Noen skyter fra seg som maskingevær, mens andre er tunge som bly. Totalen er fete låter med plenty av innhold, og plenty med solide temaer…..ekstra fett hvis man kan sette pris på hvordan låter ble bygget før i tiden, når kanskje riffene kom i den rekkefølge de ble mekka? 

Vokalist Rick Black gjør en suveren jobb, men også her må man ha rette referansene for å ha samme glede av hans hals som undertegnede. Det synges med den stemmen han har, men han har sunget lenge, og Mr. Black kan lett beskrive seg selv som en selvutnevnt profesjonell Us-metalvokalist. Hva må han ha for å kunne det? Jo, han må ha en tøff fremtoning på det som ligger i midtleie, fremstå som om han har noe å formidle, og sist, men ikke minst, kunne synge kastrat som om det var like lett som å snakke. Sammen med riffing, tromming, og den litt mørke undertonen de framtoner blir dette en time med ren og pur glede.

Det hersker ingen tvil om at man kanskje bør ha hørt sin, Sanctuary, Queensryche, King Diamond (MF), Crimson Glory, og masse undergrunns oldschool heavy/power fra flere tiår tilbake, for å finne dette treffende. Hvis man har det, da garanterer jeg en fornøyelig høring, og hvis ikke, så er dette en skikkelig innføring! Ekte, sterkt, og minnerikt……åhh, dette var en hærlig plate, dere!

8/10

Tracklist:

  1. On This Evil Night
  2. Crimson
  3. Black Dragon
  4. Dreams
  5. All Alone
  6. Smoke
  7. Waiting For Death
  8. The Ripper's Curse
  9. Mourning's Son
  10. Murdering