210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Acârash "In Chaos Becrowned"

av steinar selstø

Acârash 18Selskap: Dark Essence

Release: 08.06.18

Acârash debuterer med denne spennende saken.

Å definere Acârashs jomfruutgivelse er vanskelig. Man glir ikke umiddelbart inn i etablerte sjangere som thrash eller black. Metal Archives sier black/doom. Dem om det. At kvartetten har lyttet mye til black metal derimot, vel, det kan slås fast med stor grad av sikkerhet. I tillegg, uten å kalle bandet reinspikka black metal, det er nok blant fans av ukonvensjonell black metal Acârash vil finne sine tilhengere. Occult blackened hard rock sier de selv. 

Riffet står i sentrum hele veien. Riffet dyrkes. Godt er det da å konstatere at dette er en kunst de mestrer i aller høyeste grad. Variasjonen på riffene er samtidig upåklagelig. Med andre ord, her fores man ikke med likelydende greier. Man serveres disharmoni, groovy riff og riff av melodiøs karakter. Noen ganger ett riff, andre ganger jobber to ulike riff sammen om å skape mer dybde i låtene. Det hele mesterlig arrangert, selvsagt. 

Acârash@Facebook

Innholdet er altså spennende. Det skjer en god del her, og skiva har lang, lang levetid. Heldigvis er produksjonen så distinkt at man får med seg alt og slipper å nilytte for å oppdage detaljer. Samtidig låter det heller ikke svulstig. Produksjonen, en mer typisk rockeproduksjon enn metal, er aldeles strålende passende for materialet Acârash presenterer på debuten sin og løfter skiva ytterligere et hakk.

Hele albumet fungerer aldeles ypperlig, og å trekke fram enkeltlåter føles på sett og vis urettferdig overfor de resterende. In Chaos Becrowned bør sjekkes ut av alle som har sans for det litt annerledes, det litt introverte, fete riff og en slags sær, leken og vrien utgave av nyere Satyricon.

8,5/10

Tracklist:

  1. Cadaver Dei 
  2. Shadows Roam 
  3. Gathering of Crows 
  4. In Chaos Becrowned 
  5. Ashes of the Mortal Mind 
  6. Legio Obscura 
  7. Sacrifice the Winter Wolf 
  8. Cenotaph in Flesh