Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Accept "Too Mean To Die"

av yngve

Accept 21Selskap: Nuclear Blast

Release: 29.01.21

"Verdens beste metalband er ute med nytt album."

Akkurat den åpningen stjal jeg fra min anmeldelse av forrige skive, og jeg valgte også å rappe litt av konklusjonen: 

"Men verdens beste metalband leverer bare sånn passe. Sånn, ikke slakt, ikke topphyllemateriale, en middels god skive fra Sollingenbandet."

Accept@www

Er du syltet ned og gaper bare Accept kommer med nytt, kjøp og fryd og gammen og sånn. Jeg? Jeg har nok falt litt av lasset føler jeg. Dette er rimelig midt på treet for et slikt band. Skiva ER bedre enn forgjengeren, de har klart å hente seg inn litt, det skal de ha. 

Tanken om at de har levert jevne skiver i en tid, og at de på mange måter er mer stabile nå enn før, i det å holde en kvalitetskurve over tid, slo meg. Jeg føler nok at jeg bare synes det de gjør nå med Mark begynner å bli litt repeterende. Faktisk liker jeg bandets eldre utgivelser nettopp fordi de av og til ikke låt som kopier av forgjengerne. 

Anmeldelsene jeg har lest nå etter at jeg har hørt meg ferdig, viser at verden fortsatt er storfornøyd med bandets streite og riffbaserte metal. Så, uten å på noen måte si at denne er dårlig, fastslår jeg at de er litt som Sabaton nå, i å snuble litt på kopimaskinen, men at fargene er litt bedre enn forrige gang. 

Du får den typiske Accept-/Udo-powerballaden i The Best Is Yet To Come, du får de erketypiske metalhymnene, og du får tekster, refrenger, som virker ganske lettfattelige. Enkle. Eller var det bare at lyrikken på for eksempel Balls To The Wall var så inni gamperæva bra?

En av favorittene ble annerledeslåten How Do We Sleep. Her var de litt utenfor den vante malen.

Jeg så jeg ga forrige en sekser, denne er ikke mye mer enn det, men la oss si at den er hakket kvassere og at et halvpoeng til er på sin plass?

6,5/10

Tracklist:

 • Zombie Apocalypse
 • Too Mean To Die
 • Overnight Sensation
 • No Ones Master
 • The Undertaker
 • Sucks To Be You
 • Symphony Of Pain
 • The Best Is Yet To Come
 • How Do We Sleep
 • Not My Problem
 • Samson And Delilah