Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Adsecula feirer seg selv (Hamar, 31.08.19)

av yngve

Adsecula (2)Bandet stiller på Gregers sammen med Tenebris Army og Shadowland. Pause på livefronten og skiveplaner er noe av det gitarist Henrik er innom. Sett av kvelden på Gregers om du kan

Bilde, fotograf: Ukjent

Feiringen er Adseculas femårsjubileum, og dette blir ifølge gitarist og vokalist Henrik "... den siste konserten på lenge. Dette blir en kveld av de sjeldne."

Adsecula@Facebook

Bandet slapp sitt debutalbum i 2016, Talking Heads, og har hatt en jevn flyt av konserter i Østlandsområdet. 

 Adsecula ga ut deres første album "Talking Heads" i 2016, og har siden da spilt mange konserter på hele Østlandet. "Arbeidet med ny skive er i gang for fullt, og med mange nye låter i bagasjen blir dette en konsert proppfull av både gamle og nye låter."

Henrik, hvorfor er det en pause, som du melder?

"Fordi vår trommeslager skal studere i Wales kommende studieår. Vi kommer til å bruke pausen til å ferdigstille album 2, samt starte skriveprosessen til skive 3. 

Og Adsecula, en skive på fem år, ikke veldig produktivt band ;). Har dere mye materiale til et kommende album? At det må velges ut låter for å få plass?

"He-he. Vi har brukt de fem åra på å spille mye rundt omkring. Vi har et helt lager fullt av ideer som skal komme til nytte i fremtiden :). For denne skiva har vi kassert et par låter, og gjort plass til de låtene vi mener er de beste. Men de kasserte låtene kan nok fort dukke opp igjen et eller annet sted :). 

På den skiva som kommer nå er det 8 låter, der den lengste er 12 minutter lang. Og låter under fem minutter skriver vi nesten ikke. Planen var egentlig at dette skulle bli slippkonserten for skiva, men ting har tatt litt lengre tid enn planlagt, så nå er fokus på gitartracking, bass og vokal. Skiva håper vi at er ute før sommeren neste år."

Hva er planen framover? Foruten skive?

"Planen fremover er å stadig skrive låter, og å spille så mye vi kan. I bandet er vi fire travle mannfolk, så vi må bruke tida godt. Det langsiktige målet er å kunne leve av det vi driver med. I tillegg til å ha det skikkelig moro! Når den nye skiva slippes i 2020 skal vi spre den, og vi satser på å kunne nå ut til nye publikummere. Siden førsteskiva har vi tatt steget mer i den melodiske retningen. Det er mer prog nå enn på den første, men de blytunge elementene er fortsatt godt representert. Siden 2016 har vi blitt et bedre liveband, og vi legger mer i liveshowene nå enn noen gang."

Dere holder besetningen? Eller har det vært, blir, utskiftninger?

"Jepp, vi er akkurat de samme. Vi har hatt noen step-ins på enkeltkonserter, men det er det eneste. Vi er en gjeng som går godt overens, og den eneste grunnen til at vi eventuelt skulle fått en besetningsendring var om noen av oss la på røret eller mista en arm."

Les anmeldelsen av debutskiva HER .