Aeternus "And The Seventh..."

av steinar selstø

Kar071 Aeternus  And The SeventhFull tittel: "And The Seventh His Soul Detesteth"

Selskap: Dark Essence Records

Release: 05.04.13

Aeternus leverer med sin syvende utgivelse en av sine aller beste skiver og også en av de beste norske metallskivene dette året (Red.merk: kom i fjor, litt sen med publish :) Yj).

Det tok litt tid før den satt; det er mye musikk å fordøye her, men intet er vel bedre enn en skive som vokser og åpenbarer seg gradvis og over tid. Jeg savnet en stund også litt av massiviteten og mørket bandet var i besittelse av på sine tidlige skiver, men den følelsen forsvant heller fort.

Skiva er først og fremst utrolig riffsterk. Låtene er sydd sammen av noen få og tydelige partier, som gjerne er vidt forskjellige, men riffene står hele veien i sentrum. Dessuten er overgangene gjennomgående svært sterke og flyten dermed slik den skal være.

Materialet er variert, men kvaliteten er høy på samtlige spor. Den Morbid Angel-aktige Reap what you saw Reap What You Saw stikker seg likevel fram som en av de ypperste, blant annet takket være en sterk gitarsolo og ikke minst utrolig heftig rytmikk. Generelt synes jeg nok låtene på andre halvdel er noen hakk hvassere. Sammen med Koldbrann, Blood Red Throne og In Vain sørger dermed Aeternus for nok et godt år for norsk metal.

8,5/10

Tracklist:

Cd I:

 1. There Will Be None 
 2. ...and the Seventh His Soul Detesteth 
 3. Spurcitias 
 4. Ruin and Resurrect 
 5. The Confusion of Tongues 
 6. Hubris 
 7. Reap What You Saw 
 8. Saligia 
 9. The Hand That Severs the Bonds of Creation 
 10. The Spirit of Illumination

Cd II: Bonus

 1. Dark Sorcery
 2. Black Dust
 3. Victory
 4. Raven And Blood
 5. Nordlys (Instrumental)

Aeternus @Facebook

Kjøp skiva på Cdon

Dark Essence Records