Ævintýr - Gjest Baardsen

av yngve

Ævintyr 19Folkrockerne er ute med skive om mestertyven Gjest. 

Bjørnar har vi vært innom flere ganger, og for de som ikke kjenner til ham, kan jeg jo nevne at han var delaktig i Lumsks første album.

"Ævintýr består av musikere med bakgrunn fra det norske folkemetallbandet Lumsk og det Grammy-nominerte kammerensembelet Trondheimsolistene."

Musikken er tung rock, tungrock, med innstikk av folk og klassisk: "I tillegg til standard rockeinstrumentering som trommer, bass og forvrengte gitarer, bidrar klassiske sangere til denne originale lydfestingen sammen med ekte blås og strykere."

Ævintýr@Facebook

Lineup:

  • Bjørnar Selsbak gitarer
  • Rolf Hoff Baltzersen el-bass og kontrabass
  • Alf Helge Lund trommer

Tematikken er sentrert rundt Gjest, som man ikke ville ha som gjest :). "Albumet inneholder originale tekster forfattet av Norges mest berømte og beryktede kriminell på 1800-tallet - Gjest Baardsen (1791-1849). Gjest skrev disse tekstene mens han sonet sin livstidstraff på Akershus Festning. Han satt fanget på Akershus Festning i 18 år, og etter løslatelsen i 1845 livnærte han seg som låtskriver og bokhandler frem til sin død i 1849."

Skiva ble rattet på plass i trønderske Skansen Studio, og hvor mastringen ble tatt hånd om av den legendariske produsenten Mika Jussila (Finnvox, kjent for sitt arbeid med  Nightwish, Children of Bodom, Doro, Apocalyptica, Gamma Ray, Impaled Nazarene, Lordi og Stratovarius).

"Utgivelsesdatoen 13. mai 2019 markerer 170 års jubileum for Gjest Baardsens død."