Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Airbag "The Greatest..."

av yngve

1000735 10151753258131129 1671176369 NFull tittel: "The Greatest Show On Earth"

Selskap: Karisma Records

Release: 04.11.13

Karisma slapp for litt siden nytt album fra Airbag, jeg må dessverre melde at jeg husker nada fra sist, og har heller ikke mye tid til å spa i fortiden. Vi bretter opp ermene og prøver på nytt.

Det jeg husker var at jeg likte bandet greit, men at jeg ikke har elsket det. Jeg har ikke trukket skiva ut av hylla for å mimre. Har så The Greatest Show On Earth nok krutt og kjøtt til å kunne endre min innstilling? Blir jeg skremt av presseskrivets bruk av A-ha og Talk Talk som referanser? Mjo, mja, men Pink Floyd og Anathema nevnes også, så vi er ved godt mot og starter første runde.

Det er ikke tannløst, men jeg ser heller ingen huggtenner hos Airbag. Progrocken er snill, i grenselandet til å være rock, men det er en stemning og en flyt som sikrer de å ikke bli hyllefyll, tror jeg. 

Det er vakkert, vent og nydelig, men ikke et band jeg finner veldig mye interessant i. Jeg er sikker på at mange som liker Pink Floyd type Wish You Were Here vil elske dette, men jeg finner ikke låtenThe Greatest Show, det er ingenting som kløner seg fast og forlanger oppmerksomhet. Men bare så det er sagt, jeg koser meg når de smekre tonene snirkler seg ut av høyttalerne.

Sånn, der har du min mening. 

Det er utrolig velspilt, utrolig nydelig, utrolig produsert, men akk så kjedelig i lengden. Du skal ikke ta min anmeldelse som noe annet en subjektiv, og jeg anbefaler deg som liker litt poppete og flytende, enkel prog med vekt på lange toner og lydkollasjer, å sjekke det ut selv.

Enn så lenge klarer jeg å legge karakterene i balanse føler jeg, og Airbag har noe å vise fram, så selv om det ikke slo gnister mellom meg og bandets sistefødte, er dette et sterkt album i sin sjanger.

6/10

Tracklist:

  1. Surveillance (Pt.1) 
  2. Redemption 
  3. Silence Grows 
  4. Call Me Back 
  5. The Greatest Show on Earth 
  6. Surveillance (Pt.s 2-3) 

Airbag@Facebook