Karmøygeddon 23 B

Alestorm (Oslo, 10.03.19)

av heavymetal.no

Alestorm Oslo 110319 Boris DanielsenPå Vulkan Arena var det sjørøverfest, skotske Alestorm ankom Oslo halvveis inn i sin Skalstorm European Tour for å la oss kjenne på en spektakulær piratmetalkonsert i Oslo.

Tekst: Lea Marie Dahl

Bilder: Boris Danielsen. Sjekk flere bilder HER.

Vulkan Arena var det stappfullt og god stemning, hvor jeg plasserte meg godt foran. Åpningen var på topp, bandet fyrte av med Keelhauled

Christopher Bowes løp ut i kilt, sandaler, caps og med godt humør. Utrolig vittig fyr må jeg si, og med det var festen i gang :).  Christopher ropte ut til publikum: Are you here to party with Alestorm?! Publikum svarer med et stort ja, og gikk nærmest berserk når sangen Mexico kom. Denne sangen har vært en av mange favoritter fra sisteplata, No Grave But The Sea (2017).

Det er et stødig samspill og dynamikk mellom gitarist Máté Bodor og bassist Gareth Murdock, som hopper rundt på scenen gjennom showet. Og mens trommis Peter Alcorn og Elliot Vernon (keyboard) leker seg, jubler et storfornøyd publikum, som har hendene i været og synger med.

Bak bandet står den karakteristiske oppblåsbare anden og kikker ned på oss, jeg ble litt småskuffet over at den ble på scenen, da den tidligere har crowdsurfet i publikum gjentatte ganger. Men jeg kom i prat med Christopher etter konserten, som smiler og forklarer at de oppblåsbare endene er en utrydningstruet art, og vi ikke har mulighet til å miste en hver dag. For en type, man må jo bare smile :).

Det er mye drøy humor og prat i mellom sangene, latter og rop. Man kan merke at de har funnet nøkkelen til at de i salen får føle på energien og får kontakt med hva som skjer på scenen. Det viste de stødig gjennom hele showet.

Den eldste sangen på setlisten, Nancy The Tavern Wench, som ble sluppet i 2008, ble godt tatt imot av publikum. Over hundre mennesker satte seg ned og rodde i takt med sangen og ropte med. Det var episk!

Så kom sangen Hangover, hvor de fikk ut to ekstra gjester; CJ på gitar, og Beef Guy, en stor mann i vikingdrakt på vokal. Beef Guy presterte med å drikke en HEL flaske gin foran publikum på få minutter, før han begynte å synge og dra inn en liten freestyle på sangen. Det blir nok en liten hangover på den karen dagen derpå. He-he. Etter dette ble det en liten pause, hvorpå bandet ble heiet inn igjen og satte igang med like mye energi. Festen var ikke over! :P.

Før Capthain Morgans Revenge ropte Christopher at vi skulle spre oss for en stor wall of death. Med sin drøye humor la han til at det bare var å kle av seg og ha seg med hverandre. Det hele endte i både wall of death, moshpit og noen bariser. Ha-ha!  Jeg holdt på å le meg i hjel, og jeg fulgte med på dette og digget til musikken. Det ble en del crowdsurfing etter dette, kanskje folk savnet badeanden? :). Ikke vet jeg.

Alle i bandet kommer godt fram gjennom konserten, med forskjellige soloer, og vokalisten tar seg tid til å introdusere alle bandmedlemmene for innsatsen. Jeg synes det er flott når det blir gjort.

Wolf Of The Sea kommer vokalisten seg opp i høyden og drar en heftig solo på keytaren sin. De avsluttet sterkt med Fucked With An Anchor, dermed hadde de hatt med seg publikum gjennom alle sangene som var. Det var gøy å se hele salen ha fingeren i været mot bandet, og bandet svarte med det tilbake :). Etterpå dro vokalisten og bassisten ned og hilste på, som er flott gjort og en fin avslutning på festen på Vulkan Arena :).

Alestorm Oslo 110319 Boris  DanielsenAlestorm Oslo 110319  Boris Danielsen