Karmøygeddon 24

Alien Ken "Contact"

av yngve

1467392 695770960440570 1123274903 NSelskap: Private

Denne måtte jeg høre mye på, for det er definitivt kvalitet i det Ken Ove (Moth Circus/tidligere K[nine]) presenterer, men det løsnet ikke med en gang.

Jeg liker den kommersielle snerten som ligger i låtføringen. Det oser oktanrock av åpningssporet, og tankene går til 90-tallets hardrockere som hadde en dråpe glam i brygget sitt. 

Det som er åpenbart er at låtene er proft arrangert, for når man hører dette høres det ut som hvilket som helst megaband fra stadionrock-eraen. Det er faktisk ingen synlige feil eller mangler i hvordan sangene er bygd opp. Ingenting er overflødig, lite eller ingenting mangler. Frekt.

Coveret er utrolig fett, den katta kan jeg se på og ikke bli klok på, gang etter gang. Den ser ond ut, ekstremt slem, og etter noen runder med tankespill konstaterer jeg at den kler musikken veldig bra. 

Roy Egeland, som vi kjenner fra Zerozonics tidlige kår, gjør en durabelig innsats her på Contact. Det er en både kraft og melodi i stemmen, og selv om jeg hadde ønsket at han åpnet opp en tøddel til, er dette fett! Det oser selvtillit av det Roy leverer, og det går veldig godt med musikken Ken Ove sveiser sammen.

Hadde dette kommet ut på sent 80-/tidlig 90-tall, fra et amerikansk band, og de hadde hatt skiva ut den gang, hadde nok dette potensielt kunne vært en utgivelse som hadde blitt husket. Men samtidig er det ikke denne veldige gjenkjennelse-effekten i refrengene hos Alien Ken, det er vel det jeg savnet litt. Hadde de kjørt en D-a-d (for de uinnvidde; et danske herlig fengende hardrockband) og inkludert sykt fengende og litt poppete tankegang i refrengene, hadde låtene blitt farlige. 

Dette er et veldig habilt utgangspunkt som band, og satser de kortene riktig, og promoterer mot markeder de har mulighet til å selge seg inn på, kan det være vestlendingene kommer seg noen vei. At de dukker opp på et par større festivaler framover tar jeg for gitt, for dette er jo som skapt for en tidlig ettermiddags-spot, når folk begynner å komme og før de store banda samler skarene.

7/10

Tracklist:

  1. Content Is King
  2. Wrath Of Noro
  3. Fall at my Feet
  4. Cleanse My Claws
  5. Two Bad
  6. Glitter Rambo
  7. The Drifter
  8. Mirrored
  9. She

Alien Ken@www

Alien Ken@Facebook