Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Allthenkio "Italian History VI"

av yngve

Allthenkio 17Selskap: Pure Steel Recrods

Release: 15.09.17

Italienske Allthenkio kom i fjor med nytt album, det har jeg hørt litt på.

Og som sist jeg var innom dette bandet, trioen, dreier det seg om plankekjøring-metal, som det så treffende står i presseskrivet:"Scream for metal! Two, three, four, die!"

Allthenkio@Facebook

Dette er tredje skive på Pure Steel, og med denne understreker vel både band og selskap sin elsk til klassisk metal. For de som lurer på hva Allthenkio driver på med, er det ikke usannsynlig at du som liker klassisk metal fra 80-tallet vil digge dette. Vel er det ikke fnugg av noe annet enn å følge boka her, men det er en gnist som jeg ikke alltid finner i band av denne typen. 

Det er tidvis ganske tungt, noen ganger går det unna, man hører den tyske inspirasjonen, og man skjønner at bandet mener det de pøser ut. True heavy metal med andre ord. Men det er en ørliten touch av noe episk her, som vokalen og feelen på Emblema. Med den og et par til opprettholder de en balanse og variasjon. Og det trengs også, for mye på Italian History VI er ganske rett fram Motörhead-metal. Det er ikke nødvendigvis veldig inspirerende i lengden.

Vokalen går fra veldig bra til i grenselandet i å være svak - men skiva under ett bør kunne tilfredsstille fans av primal heavy metal, med greie doser melodier.

Coveret? Hm, jeg klarte ikke å bli venner med det gitt.

5,5/10

Tracklist:

  1. Man on the Edge 
  2. Respect and Fight 
  3. Emblema 
  4. Waste of Time 
  5. Pain to Play 
  6. Denier 
  7. Like a Fake 
  8. Italian History VI 
  9. Propaganda