Karmøygeddon 23 B

Amaranthe + 3 (Oslo, 08.12.17)

av heavymetal.no

Tekst og bilder: Boris Danielsen. Du ser flere bilder HER.

Vi skulle hatt en skribent på plass, men vedkommende ble forhindret i å møte opp, dermed er det dessverre ingen anmeldelse her, men istedet noen ord fra vår fotograf.

Det var duket for en helaften med variert musikk på Rockefeller fredags kveld, når Amaranthe gjestet hovedstaden. 

Variert musikk ble det når man ser hvilket band som var på plakaten denne kvelden; Atena, Susperia, Sparzanza og Amaranthe.

Førstnevnte Atena sørget for en dose med energisk metalcore, og er en av landets mest spennende band innenfor sjangeren, som understrekes  av en god porsjon egne fans i publikum.

Susperia er et forholdsvis godt kjent navn innenfor norsk black-/thrashmetal, og de har nylig fått inn en ny vokalist i form av Bernt Fjellestad (Guardians Of Time). De leverte en solid konsert, der de til og med spilte en ny låt fra sitt kommende album, The Lyricist, som kommer ut til våren.

Sparzanza er et litt mindre kjent navn her til lands ser det ut som. Svenskene leverte en kraftfull konsert, og minnet meg veldig om band som 5FDP og Avenged Sevenfold. Liker du den typen musikk kan Sparzanza være noe for deg!

Amaranthe er hovedbandet i kveld, og de har bygd seg opp til å bli et veldig populært band i Norge. Dette var deres siste stopp på en Norgesturne med konserter i Bergen, Stavanger, Hamar og Oslo. Dette er et band som blender sammen fra sjangere som metal til trance/disco, med 3 vokalister; Elize Ryd med sin vakre stemme, cleanvokal fra den nye vokalisten Nils Molin og screamvokalist Henrik Englund. Jeg har hørt Amaranthe bli omtalt som Grand Prix Metal, og det er forsåvidt sant, og godt ment, der de spiller en blanding av sjangere som kan være uhyre fengende og danse/hoppe-vennlig!

Om det skulle være noe å utsette på kvelden, var det det elendige lyset under store deler av konserten, der det så ut som lysmannen glemte hvor knappen for frontlys var…

Som sagt, ingen vanlig anmeldelse dette her.

Bilder: Amaranthe til venstre, høyre er Sparanza

Amaranthe Oslo 081217Sparanza Oslo 081217