Kilanerin%20add%20sept%20resized Wail Add Sept 20

Ancestral Legacy/Veil Of Mist (splittutgivelse)

av steinar selstø

Ancestral Legacy Veil Of Mist Splitt 19Tittel: The Silent Frontier

Release: 15.03.19

Selskap: Valkyrie Rising

Dersom man er nyfiken på kvinnefrontet gotisk metal, er dette to band verdt å sjekke ut, men denne splitten er ikke den beste måten å gjøre det på.

Totalen her er et lite sammensurium av låter som gir innblikk i bandene, men der helhetsforståelsen forsvinner. En ting er at man har valgt en litt pussig låtrekkefølge. Et annet faktum er inkluderingen av coverlåter og en remiks. Ikke noe galt i å leke litt, splitter er da også en velkjent arena for slikt, men det innebærer at denne utgivelsen er mest egnet for allerede eksisterende fans og ikke de som ønsker å dykke inn i uttrykket til disse to nært beslektede bandene. 

Totalt sett kommer nok Veil Of Mist best fra det hele, selv om jeg har utfordringer med elektronica-versjonen av Ghosts Of Winter. Ancestral Legacy viser åpenbart fram ulike sider av seg selv. Førstelåta, Leader Of Nothing, fremstår tam og blekner sammenliknet med førsteinntrykket Veil Of Mist gir med sin første låt, Annelid.

Deretter har man en ny låt, påfølgende The Silent Season, med dårlig skjulte nikk til gammel Opeth i første del, et filmscoreaktig mellomspill i Orchestral Medley og en coverlåt. Coverlåta byr på behagelige vokallinjer, uten å gripe skikkelig tak på andre måter og glemmeboka blir kjapt hentet fram. Den nye låta gir et ganske bra inntrykk, ikke minst takket være den melodiøse leadgitaren. The Silent Season er også en kurant og innholdsrik låt, men lyden yter den ikke rettferdighet. Orchestral Medley har festet seg bedre og bedre for hver gang og antyder at bandet har nese for denne typen låter også. Litt fugl og fisk blant Ancestral Legacys bidrag med andre ord. 

Veil Of Mist treffer altså noe bedre. En ting er at låtene deres har en mer kraftfull og kledelig produksjon. En annen ting er hakket mer pirrende vokal- og melodilinjer. De to sistnevnte elementene er som regel særdeles viktige for band i denne gata fordi det er sjeldent riffene i seg selv er det imponerende. Nevnte Ghosts Of Winter viser at den franske gjengen ikke er redd for å bevege seg utenfor komfortsonen. Band med guts er bra, uten at det innebærer at trekket er vellykket. Jeg strever med å finne noe å glede meg over i denne versjonen av låta bortsett fra den nydelige, melodiøse gitarleaden som dukker opp litt i forkant av refrenget. Coverlåta er seigere og mørkere, men også kjedeligere. De øvrige låtene er mer standard gotisk metal, men velgjort og utvilsomt med kvaliteter. 

5/10

Tracklist

  1. Ancestral Legacy - Leader of Nothing
  2. Veil of Mist - Annelid
  3. Ancestral Legacy - Precision of Soul
  4. Ancestral Legacy - The Silent Season
  5. Ancestral Legacy - Orchestral Medley
  6. Ancestral Legacy - Diabolique Mon Ange
  7. Veil of Mist - The Flute and The Blade (The Archangel of Terror pt. I)
  8. Veil of Mist - Tomorrow
  9. Veil of Mist - Ghosts of Winter
  10. Veil of Mist - A Staggering Moon