210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Ancient Curse "The New Prophecy"

av yngve

Ancient Curse 20Selskap: Pure Steel Records

Release: 29.05.20

Trygg prog-/powermetal fra tyskerne. 

De har holdt det gående en tid siden, 1987, men av de 8 bidragene på listen over utgivelser er 6 demoinnspillinger, to skiver kom i 97 og 98, og nå denne nye. 

Ancient Curse@www

Bandnavnet er ikke et som bidrar til at jeg blir voldsomt nysgjerrig, traust og typisk. Coveret er heller ikke veldig særegent, og minner litt om et par andre, blant annet våre egne Pagans Mind. Musikken kan i enkelte partier minne om telemarkingene også. 

Det er helt streit og etter boka-power dette. En skje med Pagans, litt Fates Warning, litt powermetal og vipps, Anicent Curse. Det er vel kanskje powerbiten som er sterkest her, mer enn progdelen, men det er gjort godt med plass til begge, og jeg vil tro fans av både hver enkelt sjanger og blandinger vil like dette. 

Men, det er totalt blottet for egenart, det er som å høre hundre andre band. 

Jeg hørte en del på dette, men klarte aldri å stoppe opp og hooke av noe som gjorde større inntrykk. Bra i sin sjanger, men akk så klisjé. Lyden er bra da.

Om du kjøper salgspoeng og gjestetriks, fører jeg opp en fotnote på at skiva har bidrag fra Henning Basse (Metalium/Sons of Seasons) og Oliver Palotai (Kamelot).

5/10

Tracklist:

  1. We Follow The Signs
  2. Fire And Ice
  3. The Shadow
  4. Man Of The Storm
  5. Hypnotize
  6. One Moment Of Fortune
  7. Forever Young
  8. Mind Chaos
  9. Prophecy