Ancient Rites "Laguz"

av steinar selstø

5038047Selskap: Massacre

Release: 20.02.15

Ancient Rites har forandret seg siden oppstarten, og dagens versjon av bandet er langt mer polert.

Mainman Gunther Theys fortjener all mulig honnør for innsatsen han har lagt ned i bandet sitt gjennom alle disse årene, og Laguz vil forhåpentligvis bringe ham og bandet ytterligere suksess (leser man intervjuer mannen har gjort med fanziner opp gjennom årene, ser man en mann som virkelig legger ned svette og tårer i form av lange og fyldige svar, i likhet med Pentacles Wannes Gubbels).

Ancient Rites@Facebook

Laguz lykkes Ancient Rites veldig godt med det pompøse og episke uttrykket de har valgt seg. Produksjonen er kraftfull og klar og yter detaljene i låtene rettferdighet. En sessionarbeider er hyret inn for å gjøre jobben med keyboard og de orkestrale programmeringene, og han har gjort en strålende jobb. Det ligger mye detaljer her som man plukker opp med tiden. Introer brukes også på fornuftig vis. Samtidig har låtene et veldig melodiøst fokus som gjør dem iørefallende og lette å komme inn i. Topp det hele med Theys` røffe vokal, og du har en miks som er glimrende. 

Materialet er svært jevnt og solid hele veien. Absolutt alle sporene gjør jobben, og det er lettere å plukke ut favorittpartier enn favorittlåter, blant annet kan den flotte gitarsoloen i Mind Unconquered nevnes. 

Nå er ikke uttrykket Ancient Rites står for her den absolutte favoritten her i gården. Jeg foretrekker min symfoniske metal av mer ekstremt kaliber, ala Gromth eller Obsidian Gate for eksempel, og derfor blir heller ikke karakteren høyere. Har man sans for episk og melodiøs metal med en litt røff edge bør Laguz definitivt sjekkes ut!

7,5/10

Tracklist:

  1. Golden Path to Samarkand 
  2. Carthago Delenda Est 
  3. Under the Sign of Laguz 
  4. Von Gott entfernt (Bij nacht en ontij) 
  5. Apostata (Imperator Fidelis) 
  6. Legio V Alaudae (Fifth Larks Legion) 
  7. Mind Unconquered 
  8. Umbra Sumus (We Are Shadows) 
  9. Frankenland 
  10. Fatum (Ill Fate/Noodlot)