Karmøygeddon 23 B

Anders Buaas " The Witches Of Finnmark"

av yngve

The Witches Of Finnmark (2)Selskap: Private

Release: 2017

Folkrock, metal og progressive toner, Buaas har fanget fete saker på sitt heksealbum.

Anders Buaas@Facebook

Skiva har vært ute en tid, men grunnet, host, litt skader og opphopning av album, blir ting av og til bare sånn. Jeg har hørt en del på skiva, men fra første gang til nå i det siste, har det vært et relativt godt tidsgap, noe jeg egentlig liker. Jeg likte skiva bedre nå etter litt modning enn hva tilfelle var i starten. Den framstod som litt enkel, lett, på de første rundene, men når jeg snurra igang nå var det et par låter hvor jeg følte det løsnet, at jeg skjønte Buaas litt mer.

Det er litt lavmælt på de første par-tre låtene, men det er vakkert og minner litt om en form for Gilmour-aktig greie. Rytmikken er underdanig gitartonene, og det funker bra, selv om jeg er større fan av en rikere og mer detaljert rytmeseksjon. Dette er et instrumentalt album også, og da er det enda vanskeligere å sy sammen musikk. Vokal gjør jo jobben veldig mye lettere.

For meg løsner det litt på Bitter Winds, der blir det en fortetning av kule hardrockfarger utover sangen. På oppfølgeren, Rise, drar Buaas inn tangenter som påminner om det Anekdoten og Änglagård brukte på sine debutskiver. Og det er sjelden eller aldri feil. Denne siste er en lavmælt sak som også leker seg med norske folketoner.

Avslutningen med Til Ungdommen viser hvor bra produksjon det er på denne skive. Gitarlyden, trommene, bassen, alt er frekt skrudd. Rent, stort, vakkert, grandiost. 

Skiva under ett er stemningsfull, nydelig å ligge og lytte til, men jeg håper at de to neste delene av denne trilogien om hekseprosessen i Finnmark blir litt mer heavy i bånn, for slik musikk Anders presenterer her kan blir farlig fet om det benyttes litt svartmaling ;).

Et bra stykke arbeid, jeg anbefaler deg å sjekke det ut om du liker svevende gitartoner, folktouch på musikken, og en bra produksjon.

Og coveret er jo et skue i seg selv, makan til grim frue.

7,5/10

Tracklist:

  1. Mystic Mist
  2. The Witches Of Finnmark
  3. Gand
  4. Bitter Winds
  5. Rise
  6. Til Ungdommen