Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Arrangør i limbodrift

av yngve

Karmøygeddon 2021

Karmøygeddon@www

Mens alle vi som ikke er påvirket av smittesituasjonen driver på med jobbing og andre aktiviteter som vanlig, er det mange som sliter, som jobber mye for lite, og som ennå ikke vet hvordan utfallet blir, når det vil ordne seg. Johnny og Karmøygeddon er fast inventar  her, det har de vært i over 15 år, det er da naturlig å sjekke status til gjengen i vest.

Johnny, du forflyttet jo inntekten fra en fast jobb i kommunal regi (tror jeg), og inn i musikkscenen for noen år siden. Litt i Karmøygeddon, litt i livescenen ellers i året, i Kopervik-/Haugesundsområdet. Har du angret på valget noen gang?

"Nei, jeg har absolutt ikke angret, men akkurat i disse tider med Covid19-situasjonen, må jeg vel være ærlig og si det hadde vært deilig å jobbe i barnehagen, selv om de også har nok å stri med i disse tider. Det blir mye usikkerhet, oppsigelser, steike mye sur jobb rundt avlysninger, og usikkerhet på nye bookinger på kommende konserter grunnet nye oppdateringer fra FHI til alle tider."

Og nå snakker vi smitte og begrensninger, hvordan ser du på situasjonen? Jeg vet du jobber mye for mindre, «mye mye» faktisk, ser du en ende på galskapen?

"Jeg gikk fort over i en modus at man kan irritere seg grønn over hva man ikke får lov til å gjøre, og heller konsentrere seg om det man kan gjøre. Jeg har arrangert veldig mange konserter i Kopervik med 50-100 sittende konserter, pluss hatt et stort telt oppe i 30 dager, hvor vi har arrangert to festivaler pluss standup-show med 200 personer inne pr. dag. Så det går an og få ting til, men det krever MYE jobb grunnet smittesituasjonen og reglene rundt dette."

Og hvordan er det mest tydelig på det som skjer? Er det økonomisk, er det innsatsen man gir og uttellingen man får? Eller er det fortvilelsen over å ikke kunne drive med det man liker med i den skalaen du vil?

"Jeg har, som nevnt tidligere, rett og slett ikke tid til å fortvile over det man ikke kan gjøre, men jeg håper jo at vi er tilbake  i 2021 engang.

Økonomisk, når man jobber for klubb og venues, er det jo lite bra. Flytten er stengt ned for øyeblikket, og åpner ikke før 1-meteren er gone. Og på Ovenpaa klarer vi å ha 100 personer, der klarer vi oss nokså greit med mye aktivitet. Så i Kopervik har det vært ei god greie i en tung situasjon, og det har vært virkelig gøy å se at folk koser seg. På Heavy Night/Black Night i helga som var, smilte både publikum og artister fra de kom til de gikk."

Nå har jo Karmøygeddon fått datoer til neste år, band er på plass, samtidig som det snakkes lett og ledig om at tiltak som begrenser smittesituasjonen kanskje blir gående i lang tid framover. Hva tenker du om dette ikke løses i 2021? Det er jo en reell faktor.

"Ja, det er vel Karmøygeddon jeg tenker mest på når det gjelder 2021, og som du sier er nok spøkelset om festivaler vil kunne kjøres i 2021 absolutt til stede. Men til myndighetene sier at vi ikke får arrangere, må vi bare ha håpet og kjøre på. Om ikke skal vi jaggu klare det også, og stå oppreist i 2022 - for denne Covid19 skal ikke bli det siste for Karmøygeddon."

Og oppe i det hele er det selvfølgelig mye positivt; arrangementer som går av stabelen, folk får sine doser livemusikk, om ikke for mange av gangen. Hva sitter du igjen med av gode vibber etter disse månedene du og dine har vært gjennom?

"Det har vært helt fantastisk å arrangere disse konsertene i disse tider, og det har gitt meg selv rett og slett litt fred for å tenke for mye på hva denne situasjonen gjør med alt man driver med. Jeg har selv vært permittert til tider, det er ikke gøy, men slik er det for mange i disse dager. Jeg tror også at for psyken til folk det er dødsviktig å ha konserter osv., for da møter man litt folk og man får tenkt litt på andre ting enn covid19, jobb, permitteringer og alt det andre."

Nå sitter det jo en del rundt omkring i Norge, som meg, som enten er i en utsatt gruppe når det gjelder smitte, eller jobber med svake mennesker og ikke kan gå på arrangementer. Jeg krysser fingrene for at vi ser slutten av dette snart, og ønsker deg og alle de dun har rundt deg i systemet alt godt! 

"Takk for det Yngve, og takk selv er godt vi har mange av dere som faktisk gjør den tøffeste jobben i disse tider."