Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Ask the Slave "Good Things Bad People"

av yngve

Ask The Slave 21Selskap: Crime Records

Release: 04.06.21

Islandsk rock med progressive drypp.

Ask The Slave@Facebook

Jeg er ukjent med dette bandet, og om det ikke er nok, er dette et album det tok 11 år å slippe. Fra før har de et par utgivelser på samvittigheten, vi snakker album fra 07 og 10. Disse har jeg dessverre ikke hatt tid til å lytte på, men jeg fikk de tilsendt. Mulig jeg får et ledig øyeblikk litt senere. 

Det er spennende dette. Ikke veldig hardt, men lett progressiv rock med hint til band som Pain Of Salvation. Det er også referanser på blokka, fra info jeg har lest meg til, i form av Faith No More og Coheed And Cambria. Siste der kan jeg være enig i, og om man legger godviljen til, er det nok litt FNM her også, men det er da av de roligere delene av akkurat den banden.

Et band jeg oppdaget ganske tidlig i lytteprosessen, om vi trenger flere hint, er Leprous. Leprous har jo myknet på de senere skivene, og selv om det er mye musikalsk råhet, er det et sound som beveger seg mer mot rock, poprock. Her er Ask The Slave plassert. Litt vrier og små eksplosjoner er det, men dette er ikke nok til å få meg til å ikle meg veldig kraftig beskyttelse. 

Dette er absolutt i grenselandet for Heavymetal.no, men det er samtidig flere knagger som forsvarer tilhørighet. De er oftere rolig og ufarlig enn ikke, men har et par spor, blant annet Katie Mae, som har spor av System Of  Down

Helt venner ble jeg ikke med bandet, men det er musikk som er lett å like, også for de som ikke er så innvidd i musikk som mange av oss andre. Det er intrikat til tider, men pakket inn slik at det fungerer på flere plattformer. Og jeg er helt sikker på at om denne treffer progressive medier, eller fans av denne typen rock, at denne skiva gjerne henger med de høyeste karakterene. Det krever en del for å virkelig komme under huden på slikt, og det er det ikke alltid jeg har luksusen til å gjøre.

Interessant band, interessant skive, og et album jeg føler mer treffer som helhet enn som enkeltlåter. 

Trekk for coveret, det synes jeg ikke solgte inn skiva slik den er. Jeg som har vokst opp med å kjøpe mye ukjent i platebutikker, hvor coveret kunne være avgjørende om bandet var nytt og ukjent, hadde nok ikke tatt med meg denne uhørt.

6,5/10

Tracklist:

 1. Catch 22
 2. Wounded Knee
 3. White Vigilante
 4. Good Things Bad People
 5. Katie Mae
 6. Slave
 7. The Beginning of the Blues
 8. Eulogy
 9. Tag, You're It!
 10. Chain Gang
 11. Catch 33