Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Assimilate, edgy og moderne metal

av yngve

Assimilate 17Bandet har vært ute med sitt debutalbum en tid, 'Apex Genesis' ligger i et moderne landskap hvor metallen blir utfordret av softe, digitale innslag. Jeg skrev blant annet dette i min anmeldelse: "...selv om denne moderne metallen nok har blitt litt i overkant pakket inn i en snill kokong, er det ganske røffe saker." I sin sjanger er dette gode greier, og prøv, smak og finn ut av om dette er noe som fungerer for deg. Seier i Wacken Metal Battle nylig vitner om at noen har troen. Trommelsager og programmerer OK er med i svingene.

Velkommen til Heavymetal.no, dere har det bra?

"Hei Yngve! Vi har det veldig bra om dagen, mye spennende som skjer i forbindelse med at skiva er ute samt at vi nettopp vant Oslo-delfinalen i Wacken Metal Battle!"

Skiva kom ut nylig, hvordan har folk tatt imot den? Jeg vet det ligger mye jobb bak et skiveslipp, er det skummelt å hive fugleungen ut av redet og se om den klarer seg?

"Ja, det er jo klart at det er litt skummelt, spesielt siden vi spiller en form for metal som kanskje ikke er så veldig populær eller utbredt i Norge, men det er utrolig deilig å ha den ute! Mottakelse så langt har vært veldig bra, de tilbakemeldingene vi har fått har vært veldig positive så man må jo bare si seg fornøyd med den biten.

Det har jo vært en veldig lang prosess å få den ut. Det har vært endel utskiftninger og vi har hatt litt utfordringer ifm. selve innspillingen, men nå er den ferdig og ute, så det er også utrolig tilfredsstillende."

Les anmeldelse av skive HER .

Assimilate@Facebook

Assimilate har, som du nevnte, valgt seg en form for metal som er moderne, som både har et hardt underlag men med et snilt overtrekk. Hva var det som gjorde at dere valgte denne sjangeren?

"Når jeg startet dette prosjektet, kom det musikalske uttrykket av seg selv. Jeg hadde en viss formening om hva jeg ville gjøre og hva slags musikalsk setting jeg ville utforske, men det kom mest av seg selv. Etterhvert som besetning kom på plass utviklet det seg naturlig til slik det låter idag."

Siden dere har valgt å gå digitalt i studio, i hvert fall på en del elementer, hvordan gjenskapes dette live? Eller kanskje er dere et band som ønsker å levere en annen utgave av bandet live? Det er jo eksempler på band som plukker bort effekter og samplinger, og stripper ting ned til konsertene.

"Vi vil, så langt det lar seg gjøre, gjenskape live det vi gjør på skive. Vi kjører all synth på backingtracks ettersom dette er en veldig viktig del av musikken. Vi er også veldig interesserte i de digitale verktøy man har idag, og hva de kan brukes til, så vi kjører en ganske heftig digital rack løsning på alt. Vi har in-ear monitoring, gitar/bass prosessor, backingtracks, egne mikrofoner, digitale effekter osv i dette racket. Med alt dette kan vi gjenskape låtene i sin helhet uten problem og det låter helt sykt rått! Vi spiller selvsagt våre instrumenter selv da ;)."

Har dere håp om tung feedback og spille jobber her hjemme? Eller er Norge litt ødemark på slik metal? Og hvor i såfall ser dere for dere Assimilates optimale marked?

"Nå begynner Norge å komme litt etter litt med denne musikk, så markedet her hjemme vokser, men det er klart at ute i Europa er dette en mye større greie. Vi har ikke pushet på så ekstremt mye ennå, men vi har noen baller i luften som vi håper på å lande snart som muligens kan få navnet vårt ut der på den store arenaen."

Hvilke andre band er dere aktive i? Jeg kjenner jo til deg Ole Kristian, men dere andre?

"Det er egentlig bare vår bassist, Svein, som er aktiv i andre band for øyeblikket, han spiller også i Nordjevel, som har hatt en eventyrlig karrière så langt. For de som liker black metal må det bare sjekkes ut."

Og dette er en digital skive, vil dere også presse fysiske? Eller er dette et moderne band i alle lag, at dere ikke ser cd og/lp som noe å satse på? Det er jo også en sjanse for at det er en økonomisk begrensing, det er jo dyrt å presse ut fysisk format.

"Vi har fått endel forespørsler om det, så ja, det kommer fysisk også. Som du sier koster det, men vi håper at vi skal få det til snart."

Promotering, hvordan jobber dere der? Har dere scannet og samlet medier, linker, og har en plan? Eller er det litt ta det som det kommer? Sender ut når man kommer over noen?

"Vi slapp skiva rett før jul og lot det egentlig gå litt stille for seg i starten, men nå jobber vi mer med promoteringen av både skiva og bandet. Vi har en plan og et mål så nå er fokuset på det målet ;)."

Promotering fortsatt; man skal jo klare å skille seg ut i dag, de fleste større medier får fryktelig mye digitalt i dag, og det er svært lett å sile, kaste, uhørt gjerne, hva har dere tenkt her? Hva skal få en stakkars overarbeidet skribent til å legge merke til dere i mailflommen?

"Det er jo et godt spørsmål! Nå er det jo slik at skal man få til noe særlig i musikkbransjen i dag må man kjenne folk, og det er der vi jobber hardt nå. Fordelt på oss i bandet har vi et ganske bra nettverk, så fokuset for øyeblikket ligger nettopp der; bruke det nettverket og se hva vi får til. Det jobbes mot veldig spesifikke mål om dagen, så får vi satse på at vi når de."

Er det spesielle låter på 'Apex Genesis' dere liker? Favoritter? De er jo egentlig både ganske like og forskjellige på samme tid . Jeg opplevde i hvert fall å synes skiva var litt jevn i starten, men at låtene skilte seg litt fra hverandre etter hvert. Som ikke alltid er et pluss i dag, med folks generelle utålmodighet.

"Nå er jo låtene laget over en lang periode, første låta så dagens lys i 2010, så det er klart at det blir en viss forskjell på de, men vi føler uttrykket på de ligger i samme univers. Før selve innspillingen gikk vi over alle låtene og polerte de slik at de skulle føles uniforme, men samtidig skille seg nok fra hverandre, at det ikke ble ensformig, og det føler jeg vi har fått til.

Av favoritter på skiva må jeg personlig trekke frem Deconstruct og Transcendence, jeg føler de representerer bandet og vårt sound veldig bra, samt at de veldig kule å spille, men det kunne jeg sagt om alle låtene, he-he ;)."

Tittelen, betydning? Og bandnavnet? Er det på noen måte et konsept dette? 

Assimilate   Apex Genesis"Apex Genesis betyr egentlig bare toppen av noe, en begynnelse, vi syntes de to ordene sammen forklarer prosessen vi gikk gjennom for å komme frem til denne skiva og alt det bandet har vært gjennom til nå. Og så høres det kult ut, ha-ha!

Når det gjelder navnet Assimilate, landet jeg på det navnet fordi det er nettopp det musikken vår er, masse musikalsk inspirasjon assimilert og puttet gjennom vår smeltedigel for så å skape det uttrykket vi har.

Det er et underliggende konsept i form av en slags verden musikken er et soundtrack for. Apex Gensis er ingen konseptskive, men kanskje neste skive blir det? ;)."

Da snurper vi igjen og tar kvelden, er det noe dere vil si, noe jeg bør ha husket, her er en perfekt plass til å rise, rose, trekke inn de som hjelper bandet i kulissene etc. 

"Først og fremst vil jeg takke deg Yngve, og den utrolige jobben du gjør for metalscenen i Norge generelt, men også hele Heavymetal.no! Jeg har vært fast leser av dere i så mange år og har ikke annet enn lovord!

Som nevnt tidligere vant vi Oslo delfinalen av Wacken metal battle og skal stille i landsfinalen 12. mai i oslo, næremere bestemt, Olsen på Bryn, så de som vil se oss kan jo ta turen! :D.

Utover det vil jeg jo gjerne at folk sjekker ut skiva og kommer med både ris og ros, vi finnes på følgende steder: