Karmøygeddon 23 B

Astrosaur "Fade In // Space Out"

av yngve

Astrosaur CoverSelskap: Bad Vibes

Release: 28.09.17

Oslo- og instrumentaltrioen treffer bra, men er nok mer sedativ enn mange liker.

De leker seg med lyder, stemninger, de trekker inn noe 70-talls samtidig som de er barn av sin tid. Å lage lydkollasjer og bruke instrumentene til å skape reaksjoner og framkalle følelser er ikke nødvendigvis innovativt, men det er tøft. 

Astrosaur@Facebook

Låtene er for all del ikke bare som åpningssporet, og tittelkuttet, flytende sfærer av lavtgående musikalske fly, det trekkes også inn rytmikk som plasserer musikken til Astraosaur der den kan fungere bredere live. Kun stemninger blir fort kjedelig for de fleste, om man ikke er der at man liker slikt. Skiva er på en måte kapslet inn mellom disse to nevnte sporene, hvor trioen sanger mellom fungerer som kjøttet i burgeren. På Space Mountain, Yugen og Fishing For Kraken oppfører de seg litt rebelsk og har et ytre som er litt rufsete, med innslag av både progressiv- og garagerock. 

Dette er ikke for alle. Jeg liker slikt, jeg liker band som ikke utfordrer hele tiden, men som skaper disse bølgene av musikk som tar deg steder. Som smått hypnotiserer deg, som fungerer uten multitasking, som krever at du er der inne for å få utbytte. 

Dette er ikke et band jeg føler er på toppen av næringskjeden, men de er flinke og vet hva de holder på med. I en artikkel jeg hadde om bandet når skiva kom tidligere i år, DENNE ; sa de blant annet "...Sporene på debutalbumet til Astrosaur ble opprinnelig laget for å fungere i et livesett. Idéen var å skape et sammenhengende verk som tok lytteren med på en sonisk reise, gjennom tid og rom, og gjennom ulike stilarter og stemninger, knyttet sammen av en helhet gjennom konserten" og "Vi digger å fylle rommet med masse forsterkere, hissige effekter og store trommer og bare pushe grensene for hva vi kan gjøre med instrumentene våre. Det gir en enorm frihetsfølelse."

25. november kommer de til Oslo, bandet er på turne med Leprous.

7/10

Tracklist:

  1. Necronauts
  2. Space Mountain
  3. Yugen
  4. Fishing for Kraken
  5. Fade In // Space Out