Karmøygeddon 23 B

Attaxe "20 Years The Hard Way"

av arni sørlie

Attaxe 20Selskap: Pure Steel Records

Release: 22.11.20

Når 20 år med demoer blir til en samleplate.

Fra USA, nærmere bestemt Cleveland, der har Attaxe rørt i metalgryten siden 1986. Det er sluppet 8 demoer, en samleplate i 2003, og denne i 2006. Den gang var det selvfinansiert, og nå da altså gjennom Pure Steel. Og bare så det ikke er misforståelser i tidsspekteret, siste demo kom i 1990. Jeg har ikke gått i dybden om de har vært aktive.

Attaxe@Facebook (fangruppe?)

Nå man får et album bestående av masse demoer, og det involverer masse forskjellige musikere, da får man selvfølgelig også variasjon. Slik jeg kan telle har det vært 4 gitarister, 5 bassister, og 3 trommiser innom.

Rent sjangermessig er fundamentet US-metal, men det er også en del helt tradisjonelle licks i forskalingen, samt en grei dose NWOBHM. Kanskje bedre forklart med klassisk oldschool heavy med US-metal vokal? Juan Ricardo synger litt varierende, og det er når han synger i øvre toneleiet er han uten tvil best. Det er faktisk knallbra der oppe, og selvfølgelig er han ikke fremmed for et kastrathyl her og der.

Låtene i seg selv varierer litt i meste laget for min del, der en del faller i kummen som etter mitt dømme ikke trengte være med. Det er 15 låter, så det hadde ikke vært krise om de kuttet ned litt. Ok, det er noen intros, og det blir litt feil å skrive 15. Uansett, låter som Leave It All Behind, Playing With Fire, Metal Messiah og Unholy Realm er fete og har mest rød tråd. Blood on the Moon ble min favoritt tross litt skeiv vokal og kanskje ikke best lydmessig, men den er herlig og ekte. 

Jeg tviler på at 20 Years The Hard Way vil dra Attaxe noen vei, og forstår egentlig ikke hvorfor det blir gitt ut en gang til? Ja ja, ikke alt man skal forstå, men liker man litt skitten demofeel og gammel heavy, da kan du jo gi det en lytt.

5/10

Tracklist:

 1. Calling The Messiah
 2. Metal Messiah
 3. Unholy Realm
 4. Blood On The Moon
 5. Pedal To The Metal
 6. Remember Me?
 7. Suicide
 8. Lovefire
 9. Jealousy
 10. Powermad
 11. Out Of The Storm
 12. Leave It All Behind
 13. Capture The Universe
 14. Are You Ready?
 15. Playing With Fire