Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Attika "Metal Lands"

av arni sørlie
Attika 21

Selskap: Pure Steel Records

Release: 26.02.21

Reuninon og US-Metal fra Attika.

Attika@www

I 1988 slapp de Attika, og i 1991 kom When Heros Fall. I fjor kom sistnevnte som re-release, og i år kom Metal Lands. Det er ikke få reunionband som har kommet fra Pure Steel de siste årene, og det kan virke som trenden fortsetter. Attika fortsetter der de slapp med sin US-Metal ala oldschool både i lyd og uttrykk.

Det er mye klassisk US-Metal på Metal Lands, og der andre band i sjangeren kan bli litt kjedelige, eller enkle i kompet, har Attika styrke med mengder av kule arrangeringer og riff. Gitarist Bill Krajewski vet å fore låtene med tøff gitar og det løfter platen flere hakk. Neida, det er ikke masse nytenking og ellevill innovasjon, men det trengs ikke, for er metallen tøff, er metallen tøff.

Tittelsporet er første ut med trommeintro og tilhørende riff og kastrathyl…episk tipp topp stil, yeahhh. Kanskje ikke den mest spennende låten, og 8 Track Days falt rett gjennom hos meg. Når de drar låter som Like a Bullet, med sitt Savatage-preg, og Darkness of the Day med litt mørke tunge undertoner, da liker jeg Attika best. Måten trommis Jeff Patelski spiller riffene fram på er også noe å bite seg merke i. 

Robert Van Wart synger egentlig ganske så fett, men uten litt kastrat og litt hyl her og der kunne det blitt litt flatt og kjedelig. Nå er det ikke ungutter vi har med å gjøre, så mulig det er sykt bra alder tatt i betraktning? Liker man eldre Iced Earth, og metallen riffbasert, da er nok dette en plate man kan plukke noen fete låter fra.

7,5/10

Tracklist:

  1. Metal Lands
  2. 8 Track Days
  3. Like A Bullet
  4. Darkness Of The Day
  5. The Price
  6. Thorn In My Side
  7. Run With The Horseman
  8. Sincerely Violent
  9. Gold
  10. One Wish