Axenstar "Chapter VIII"

av yngve

Axenstar 23Selskap: Inner Wound Records

Release: 01.12.23

Episk oldschool powermetal.

Axenstar@www

Ingressen sikter til en forklaring som var å finne i presseskrivet. Jeg er litt for gammel til å skjønne at powermetal av denne skolen nå kan betegnes som oldschool, men med tanke på at vi ser tilbake til sent 90-tall for finne starten på bølgen, må man begynne å realitetsorientere seg :).

Sist gang jeg var innom var jeg sånn passe happy, denne gangen er jeg mer positivt. Det låter bedre av de, det låter friskere, og låtene ligger bedre i øregangene her på det åttende kapittelet.

Produksjonen er som den skal være, uten feil og mangler, steril, bra, overprodusert, bacon på burgeren, sikret på alle bauger og kanter. Og da er, for de som kjenner meg, noe litt feil. Men slik metal har bare havnet her at alt skal gjennom et filter og poleres før det kommer ut. Det trøkker ihvertfall, bare på feil måte for meg. 

For fans av Hammerfall, Stratovarius og Sonata Arctica leser vi, jeg synes kanskje de er litt annerledes enn alle de, de minner mer om en mindre teknisk versjon av Dragonforce og en liten anelse Rhapsody. Men det kan vi sikkert krangle om.

Alt er kvalitetssikret, men de har ikke brukt mye tid på å tenke utenfor rammene til stilen, for her er alt etter boka. Men det leveres høy kvalitets power metal, og av mange band innen denne stilen er ikke Axenstar det siste jeg ville hørt på. 

Jeg synes svenskene, om man skal være litt objektiv, sitter på et bra produkt her. Er man der at slik metal får huden til å stramme seg litt ekstra her og der av slikt, hvorfor ikke? Karakteren er hakket over det jeg ville gitt om jeg hadde vektlagt min personlige smak, men man skal ikke alltid la den styre.

7/10

Tracklist:

  1. Heavenly Symphony
  2. Through the Fire and Brimstone
  3. The Great Deceiver
  4. Enchanted Lands
  5. The Flame of Victory
  6. No Surrender
  7. Holy Land
  8. Eye for an Eye
  9. The War Within
  10. Life Eternal