C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Axewitch "Out Of The Ashes .."

av arni sørlie

Axewitch 21Full tittel: "Out Of The Ashes Into The Fire"

Selskap: Pure Steel Records

Release: 30.04.21

Hardrock reunion etter nesten 40 år.

Axewitch er tilbake etter nesten 40 års pause, men det kan virke som om tiden har stått nokså stille for dem? Hardrock er enda bandets valgte vei, og foruten produksjonen kunne dette lett vært fjerde fullengderen midt på 80-tallet.

Axewitch@Facebook

The Pusher åpner showet med klassisk riffing og kledelig refreng. Sikkert midt i blinken for fans av bandet, eller fans av midt-tempo hardrock, men for meg ble dessverre åpningssporet bare en av de andre 10 låtene. Det er til tider catchy, og de berømte hooksene er der, men det tross spilletid under timen føles det som et laaaangt album. Sitter man med gjester og prater løst med en spilleliste gående i bakgrunnen, da vil kanskje låter som Dues To Pay, Losing You, The Healer og Lie To Me kanskje vekke et øre og to, og mulig vil volumet dras opp noen desibel her og der, men å høre hele albumet i sin helhet ble som sagt litt i meste laget for meg. Nå kan det jo selvfølgelig være andre låter som treffer andre bedre, men jeg tror vi kan enes i at noe gjør det litt tungtrådd for ørekanalen i lengden?

Helt greit album med noen litt der oppe, og flere litt der nede. Mye samme tempo og tralt, men hvis man ikke kjenner bandet og MÅ ha en ledetråd for å sjekke ut, da kan man tenke Saxon og Thin Lizzy i en mix, så har du ihvertfall en liten feel på tonene. Kult med to bonusspor, Axewitch og Nightmare re-recordet med original innspilling tidlig 80. Ikke at man hører forskjell på dem og nye låter sånn sett, men litt fett at bandet er tilbake akkurat der de slapp for så lenge siden.

6,5/10

Tracklist:

 1. The Pusher
 2. In Pitch Black Darkness
 3. Dues To Pay
 4. Let Sleeping Dogs Lie
 5. Boogie Of Death
 6. Losing You
 7. Going Down
 8. The Healer
 9. Lie To Me
 10. Violator
 11. Nightmare (Bonus)
 12. Axewitch (Bonus)