210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Bandslipp, Tons Of Rock 2016

av yngve

938781 10153903915957674 1051632052 ONy scene med mindre band, og et par større, kom på plass for et par dager siden.

"Tons of Rock vil år ha 3 scener; en hovedscene og en stort teltscene, nytt av året er at man har innlemmet Huth-Scenen som offisiell del av programmet. Huth-Scenen, som ligger på en av Fredriksten Festnings absolutt vakreste steder med utsikt over Halden, vil bli en intim utescene i fantastiske omgivelser."

Huth-Scenen er et samarbeidsprosjekt mellom Tons of Rock, kulturkollektivene Tonehjulet Kräftpest og Hoppla Hesten, samt Rockehuset i Halden. Dette er tredje år på rad hvor dette samarbeidet finner sted. Tonehjulet Kräftpest og Hoppla Hesten er kulturkollektiv og plateselskap som jobber for å fremme ung alternativ kultur i Østfold. De gjør en strålende innsats for de unge, lovende og alternative bandene i Østfold. I år har de fått plukket ut en rekke lokale band som skal få opptre på Tons of Rock, samt at festivalen selv har vært med på programmere scenen med annerkjente internasjonale og nasjonale band som bla MGLA, Hedvig Mollestad Trio og Nekromantheon."

Banda som stiller her er:

 • Nekromantheon
 • Hedvig Mollestad Trio
 • MGLA
 • Mork
 • Les Punx
 • Unholy Tempest
 • Eurotrash
 • Lucky Malice
 • Freedumb
 • Vaya Con Satan
 • Blodtsrupmoen
 • Buzzdriver
 • Tormods Orgelkvartett
F3b162d6 6489 4450 8446 8888e34be31f

***

Nyhet fra 28.01.16:

Fire nye band er plottet idag.

Vreid, El Caco, The Carburetors og svenske MGLA er dagens slipp.

Og det går veldig bra for festivalen, det liker vi: "Tons Of Rock kan melde om et veldig bra forsalg for 2016. Med torsdagsbilletter utsolgt, VIP- og hotellpakker utsolgt, og nå over halvparten av festivalpassene revet bort fem måneder før Tons of Rock på Fredriksten Festning i juni 2016, nøler vi ikke et sekund med å allerede kalle sommerens store rock- og metalhappening i Norge for en suksess."

***

Nyhet fra 18.12.15:

Tre band kom på plass i dag:

Ghost, Rival Sons og Tremonti.

"Svenske Ghost kommer tilbake for å hjemsøke festningen, etter en helt utrolig karriereutvikling. Bandet som ga ut sin første singel for bare litt over fem år siden, er nå blant rockens aller heteste og største navn. Og da snakker vi ikke kun i små nisjer. Ghost har blitt DET bandet alle snakker om, og etter at vi hadde besøk av Papa Emeritus og hans navnløse skrømt i vårt åpningsår 2014, har de eksplodert i popularitet, og deres nye plate Meloria topper det som er av lister, både på salgstall og kåringer, når 2015 skal oppsummeres. Nå sist ble de nominert til selveste Grammy prisen i USA. Når et unisont Tons of Rock-publikum hyllet og nærmest krevde å se Ghost igjen, kunne vi ikke annet enn å innfri."

"Rival Sons har etter hvert blitt et kjent navn, og har som et av bransjens mest hardtarbeidende band jobbet seg fra små svette klubbscener til å fylle de større hallene også her hjemme, og vi er ikke redde for å utpeke amerikanerne til det neste store stadionbandet. Liker du klassisk rock av typen Zeppelin, liker du Rival Sons. Og de kommer til å levere en hårete pakke når de endelig kommer til Fredriksten Festning og Tons of Rock!"

"Tremonti er foreløpig ikke det mest kjente navnet her til gards, men om vi sier at hovedmann Mark Tremonti også har traktert strenger i band som Creed og Alter Bridge, ringer det nok noen bjeller. De siste årene har han satset mer og mer på sitt soloprosjekt Tremonti, og dette med stort hell. Nå kommer Mark og co til Halden, og det gleder vi oss til!"

***

Nyhet fra 17.12.15:

"Black Debbath til Tons of Rock!"

Det var den enkle overskriften på dagens pressemelding. Videre leser vi: 

"Jula er tid for tradisjoner. Slik er det også for oss i Tons of Rock. Så fra alle oss til alle dere, her er Black Debbath!

I tillegg til tidligere annonserte artister som selveste Black Sabbath, Megadeth, Alice Cooper, Behemoth, Sixx:A.M., Raga Rockers og en rekke andre solide innslag, gjør altså Bøler-gjengen som etter hvert har blitt allemannseie i Norge sin tredje Tons of Rock-konsert på rappen, og blir med det som et husband å regne på fabelaktige Fredriksten Festning.

Ny stor headliner offentliggjort

Egil Hegerberg, stolt medlem av Black Debbath om nyheten: "Tons of Rock har allerede fått på plass et ganske imponerende program for 2016 med blant annet Alice Cooper, Megadeth og et band fra Birmingham, men det har likevel vært som om noe har manglet. Vel, nå faller brikkene på plass! Festivalen har sikret seg selveste Black Debbath fra Bøler, noe de bare har klart to ganger tidligere. Dermed er programmet så godt som komplett og det burde være garantert utsolgt i løpet av noen få minutter". - Bandet sier selv i en kommentar at de liker å spille rock på festival, gjerne ispedd en eller to velplasserte vittigheter av samfunnskommenterende art.

I tillegg er det svært gledelig å kunne konstatere at folk kjøper billetter. 

"Festivalens tredje år, som går av stabelen fra 23.-25. juni 2016, har pulverisert alt av tidligere salgstall i god tid før jul, og allerede har man begynt å se det røde lyset på antall dagsbilletter til torsdag der det nå kun er 300 billetter igjen, samt at hotell- og VIP-pakker for lengst er utsolgt. Så om man ønsker å ta del i det som blir sommerens største og beste rock- og metalhappening her til lands, så bør man sørge for at billettene ligger under treet på julaften, om ikke før, ved å benytte seg av Tons of Rocks juletilbud på festivalpass HER."  

***

Nyhet fra 11.11.15:

Flere artister er altså klare, oppdatert lineup finner du rett under dagens nyhet.

Pressemelding: "Til sammen har de nesten 200 år på toppen av rockens tinder. Når sommeren ankommer er Fredrikstad Festning møteplassen for noen av de største ikonene siden hardrocken så dagens lys for snart 50 år siden. Med Alice Cooper med på laget, får Black Sabbath-bestefedrene Ozzy Osbourne og Tony Iommi, og ikke minst en av rockens største bad boys, Nikki Sixx fra Mötley Crüe, som stiller med sitt band Sixx:A.M., selskap fra øverste hylle.

Vi vil påstå at om du finner en spilleliste som skal summere hardrocken, og den ikke inneholder alle disse karene, er det en ufullstendig liste. Iommi og Osbourne grunnla egenhendig heavy metal på 70-tallet, mens Vincent Furnier, også kjent som Alice Cooper, sprengte grenser med sminke, damenavn og sjokkerende konsertopplevelser, noe Nikki Sixx og Mötley Crüe senere slo sammen når hardrock og heavy metal for alvor erobret verden på 80-tallet. Med låter som School's Out, I'm Eighteen, No More Mr. Nice Guy og Elected, har Cooper risset sitt navn inn i rockehistorien for ettertiden, og nå legges han til listen over store navn som skal gjeste sommerens Tons of Rock. Og hvis du tror at dette blir en gubbefest, må du tro om igjen: Tons of Rock annonserer nemlig i samme slengen et helt kobbel av up and coming navn, med metalcorepoppisene August Burns Red i spissen.

Alice Cooper har i en mannsalder markert seg som noe av det råeste innen rocken, og har gått opp sporene for alle artister som har ønsket å blande skrekk, rock og råskap i historien. Med sitt berømte sceneshow bestående av alt fra slanger til halshugging, er det neppe noen som ikke har latt seg merke av Alice Cooper. Når i tillegg låtmaterialet består av legendariske hits som School's Out, Poison. I'm Eighteen og Elected, er det liten tvil om at det ligger til rette for nok en fantastisk stund på Tons of Rock.

August Burns Red er en av de aller sterkeste stjernene på metalcorehimmelen, og fanskaren er økende i eksplosivt tempo. Amerikanerene er ute med sitt sjuende album nå, og det kritikerroste Found in Far Away Places kommer til å gi kvintetten sitt endelige gjennombrudd. I juni kommer de til å blåse publikum av banen når de kommer til Tons of Rock!

Alice Cooper Welcome To My Nightmare 785x785Blues Pills kan sies å være en del av den stadig økende retrobølgen som sverger til 70-talls rock når låter skal lages, men med et langt mer bluesa og rått preg enn mange av sine medsammensvorne, er den internasjonale kvartetten langt på vei et ennå mer spennende og briljant band enn beskrivelsen tilsier. Med den karismatiske Elin Larson i spissen, og ikke minst det som kanskje er den oppvoksende generasjons aller mest spennende gitarist, Dorian Sorriaux, på scenen, blir Blues Pills en tidløs groove dere aldri har sett maken til!

Insomnium fra Finland er et kjent navn for dere som liker melodisk death metal. De dype skoger og tusen sjøer har tilsynelatende ingen grenser for hvor mange knallband de klarer å produsere, og om det er noe i brennevinet eller lufta skal ikke vi mene noe om, men ingen kommer til å sovne når Insomnium står på scenen på Fredriksten Festning!

Havok er et av mange band som dukket opp i den nye bølgen av thrashmetal i det nye millenniet, og med teknikk, aggressivitet og bredt nedslagsfelt har mange trykket Denver-bandet til sitt bryst. I motsetning til mange i samme bevegelsen, har Havok fortsatt å levere både på og av scenen, og med tre album i katalogen kommer nå turen til å besøke Tons of Rock.

Krakow er et ukjent navn for massene, men for de som har holdt øynene oppe for undergrunnen, og særlig den tyngste delen av den, er det ingen overraskelse at Bergenstrollet nå har begynt å vise sitt hode også i dagslys. Med et ry som et av metalnorges ypperste liveband kommer de til å riste grunnvollene på festningen i juni!

Steak Number Eight kommer fra Belgia, og er noe så sjeldent for oss som et belgisk sludgeband. Men det er ikke nødvendigvis negativt. Steak Number Eight er en blanding av tyngre enn tyngst og tekniske herligheter som gjør at det kommer til å vugges og digges når vi nyter en duggfrisk en til bandet.

Les Punx er gladpunk med ikke så rent lite pop, eller vice versa om du vil. Vi spår Les Punx til å bli en av sommerens og 2016s store vinnere på norske scener, og da skal du huske hvem som sa det først. For er det noe vi er stolte av, så er det å løfte fram våre egne norske band, og Les Punx er et av disse som du kommer til å høre mye om i framtida.

Slik ser programmet ut i skrivende stund:

Torsdag 23. juni:

 • Black Sabbath
 • Raga Rockers
 • Blues Pills
 • Leprous

Fredag 24. juni:

 • Alice Cooper
 • Sixx AM
 • Converge
 • August Burns Red
 • Havok
 • Krakow
 • Below

Lørdag 25. juni:

 • Behemoth
 • Amon Amarth
 • Insomnium
 • Steak Number Eight
 • Les Punx
 • Bodies

***

Nyhet fra 23.10.15:

Inkludert Sabbath er nå ni band på plass.

Og ja, ikke blodfersk nyhet, men sånn går det når man jobber nattevakt og turnus og oppdager ting for sent :) Litt satanrock, amerikansk hardrock, norsk kvalitet, svensk bart- og skjeggmetal, norsk rock og litt til, slippet er variert.

Sakset: "Behemoth fra Polen har i flere tiår finpusset sitt teknisk imponerende death metal-maskineri, og blitt et av de, om ikke det, største i sjangeren. Som en helt spesiell gest til Tons of Rock kommer Behemoth og fremfører det svært kritikerroste 2013-albumet The Satanist i sin helhet!

Raga Rockers trenger knapt noen introduksjon i Norge, men med et tributealbum der 137 av Norges beste artister tolker Raga-klassikere, så vil Raga Rockers befeste sin posisjon som en av de fire store, og rockeslagerene kommer til å hagle når Michael Krohn og co inntar Fredriksten Festning.

Sixx:A.M. blir Nikki Sixxs hovedprioritet nå som Mötley Crüe kaster inn sminkeboksen, og det er ikke uten grunn. Tre album har allerede gitt Sixx:A.M. en solid fanbase, og det er mange som har ønsket seg Mötley-bassisten til Tons of Rock. Mötley er historie, Sixx A.M. tar arven videre!

Amon Amarth har nærmest på egen hånd blåst ny liv i sjangeren viking metal, og dette ser ikke bare rått ut, men det ER tvers gjennom rått. Svenskene er blant de hardest arbeidende metalbanda som finnes, og regnes i dag som et av de aller heteste navna innen metal. Dette blir barskt!

Converge er en av gudfedrene innen metalcore, og har eksistert lenger enn sjangeren. Med utspring fra punken er kvartetten fra Massachussets ansett for å være et av de mest innovative og grensesprengende bandene innen metal, og nå kommer de til å sparke fra seg noe alvorlig i Norge i juni!

Leprous har etter hvert vokst seg ut av Norge, og er i dag blant de aller mest spennende bandene innen progressiv ekstrem metal. Bandet har tidvis vært like kjente som backingbandet til Ihsahn, men de står minst like støtt på egne bein, og med intet mindre enn seks album i sekken, kommer vi til å bevitne noe av det mest imponerende du finner innen ekstrem metal i dag.

Bodies er 80% norsk og 20% engelsk, og består blant annet av folk fra Amulet og Skambankt/ Kaizers Orchestra. Bandet er ubeskrevet som sådan, men det er ikke musikken de skal framføre. Her blir det Sex Pistols for alle penga, og med fokus på historiens mest berømte og beryktede album Never Mind the Bollocks, blir det en herlig stund med punk på sommerens festival.

Below fra Sverige bærer arven fra Candlemass med glans, og bandet ble snappet opp av selveste Metal Blade nesten før de var ferdig med første øving. Med tungt driv, kombinert med fantastisk vokal og nydelige gitarharmonier, er svenskene snart ute med oppfølgeren til sin flotte debut Across the Dark River, og doomdance kan øves inn!

***

Nyhet fra 11.101.5:

Oppdatert med en liten videosnutt fra festivalen:

***

Nyhet fra 30.09.15:

Jepp, som mange fikk med seg i går, kommer engelskmennene til Halden neste sommer. 

Det begynner å bli noen år siden bandet fant sammen og definerte en ny sjanger, nå, haugevis av år senere, kan det se ut som om det blir Halden som blir siste Norgesbesøk for bandet. Alderdom, sykdom og andre faktorer gjør jo sitt til at det nok er naturlig å innse begrensninger, og slik det ser ut, er dette en avskjedsturnéfra Ozzy og kompani. Konsertrunden de skal ut på har tittelen The End.

Sakset fra pressemelding: "Tons of Rock har på bare to år blitt en ekstremt populær og velrenommert festival både blant publikum og artister, og denne æren vil vi takke for ved å gjøre Tons of Rock 2016 til det største og beste arrangementet for rock og metal i Norge noensinne! Det er i våre øyne og ører ingen mer selvfølgelig måte å gjøre dette på enn å starte med å annonsere bandet som startet heavy metal, og som har gitt ut klassikere som Iron Man, Paranoid, og War Pigs, klassikere som ingen hardrockfan har unngått."

Unnamed (1)

"...nå er altså Ozzy, sammen med Iommi og bassist Geezer Butler, på vei tilbake til Norge for å ta et siste farvel på vegne av Black Sabbath, tungrockens ubestridte gudfedre! Og hva passer da ikke bedre enn at legendene tar farvel på en festning, nemlig Fredriksten festning i Halden. Det vil bli en magisk kveld og omstendighetene tatt i betraktning, uten tvil den store konserthappeningen i Norge i 2016."

Om ikke dette får folk til å gå mann av huse, er de tikke håp for den norske metal- og rockefestivalfaunaen ;).

Besøk Tons Of Rock på Facebook, billetter får du fatt i på Billettservice.