Karmøygeddon 23 B

Battle Beast + Arion (Oslo, 12.05.19)

av heavymetal.no

Tekst: Christoffer Dreyer

Bilder: Boris Danielsen (Sjekk flere bilder HER ).

Selv om det er søndags kveld stopper ikke det folk fra å fylle Parkteateret Scene med entusiastiske power metal-fans, som samler seg for å se finske Battle Beast på sin avslutningskonsert for denne turneen. Med seg har de det også finske up and coming Arion.

Etter introen 'The End of the Fall', sparker Arion ifra seg med 'No One Stands in My Way', som er bandets tredje singel fra deres nyeste album, Life Is Not Beautiful. Denne skiva er godt representert i settet med hele 6 låter, hvor deres debutalbum Last of Us bare får 3, noe som er forståelig da bandet byttet vokalist i mellom albumene. De velger uansett å veksle slik at annenhver låt er ny og gammel.

Etter en god start følger de opp med I Am the Storm og Punish You, som begge er rimelig harde låter. Det er mye lyd, og publikumet ved mitt ståsted elsker det. Seven fra debutskivaer kanskje Arions mest ikoniske sang, og er undertegnedes favorittlåt av bandet, da jeg har vært fan siden 2014. Og det er ingen tvil om at dette er en av de sangene publikum også har hørt. De fortsetter med The Last Sacrifice, før de roer det hele litt ned med You’re my Melody. Her får vokalist Lassi Vääränen litt tid til å skinne, samtidig som han ber tilskuerne om å sette litt stemning ved å ta frem mobillysene. 

Helt til slutt spilles de to første låtene som ble sluppet fra deres nyeste skive; Unforgivable og (kanskje deres mest kjente låt) At the Break of Dawn. Her dukker en i crewet opp på scenen, innført sminke, bh og håret satt opp i kjent Elize Ryd-stil, hvor han mimer Ryd sine deler av sangen. Dette blir møtt med mye latter og god humor av både band og publikum. 

Bandet leverte et utrolig sterkt show, og etter min egen menig kanskje kveldens høydepunkt. Er man glad i god power metal er Arion et band jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke ut, både i album- og i liveform!

Battle Beast åpner det hele med et smell med 'Unbroken', som er første sang fra deres nyeste album 'No More Hollywood Endings'. Det er ikke noen tvil om hvem som er hovedbandet i kveld, publikum tar helt av når Battle Beast begynner, og det blir ennå bedre når de følger opp med Familiar Hell og Straight to the Heart fra deres forrige album, Bringer of Pain. Spesielt Straight To The Heart setter stemningen for resten av kvelden. Energinivået vokalist Noora Louhimo viser på scenen kan man ikke annet enn beundre, og det smitter over på tilskuerne, som synger med og løfter armene i været, dette er hvor vi vil være i kveld.

Etter en litt roligere låt, Unfairy Tales, kommer fanfavoritt Black Ninja, som igjen viser at bandet har publikum akkurat hvor de vil ha dem. Settet består av hele ni sanger fra No More Hollywood Ending, som tar opp mesteparten av setlisten, noe som jeg mener er helt rett og passende da dette er turneen for akkurat denne skiven. 

Ellers spilles det fem sanger fra Bringer of Pain, og bare to fra det selvtitulerte albumet. Og fra reaksjonen til publikumet var det ikke noe som plaget dem, det var veldig god stemning gjennom hele showet med mye positivitet og ren energi. 

Mot slutten av låten The Hero dukker Arion’s medlemmer opp på scenen, så følger Eden, før bandet stille går av scenen.

Encoren starter med No More Hollywood Endings, hvor Noora mimiker flere deler av musikkvideoen, etterfulgt av King for a Day, hvor begge sangene får alle til å glemme at konserten nærmer seg slutt. Lassi fra Arion kommer opp på scenen en siste gang, hvor vi får servert Beyond the Burning Skies som en duett mellom Noora og Lassi. Til tross for sin litt nervøse opptreden leverer Lassi nesten lik kvalitet som det Noora gjør, og vi ender opp med en kjempebra duett. 

Om du liker litt fart og spenning, og et band med en kvinnelig vokalist som tør å rive litt i fra seg, løp og sjekk ut Battle Beast, for her er det power for the masses.

Bilder: Battle (trommer) og Arion.

Battle Beast 120519 Boris DanielsenArion 120519 Boris Danielsen