Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Berkåk Rock Fest 2014

av yngve

1962587 761470923865260 254271209 NDette er tredje året Berkåk Rock Fest arrangeres, og at det siden debuten i 2012 har økt med oppmøte. Tror du 2014 følger denne kursen? Har du tanker på at dette vil trekke enda flere til bygda?

"Vi har alltid en forhåpning om at det kommer flere folk for hvert år. I år har vi promotert mer og vi har også fått satt opp buss fra Orkanger (via Løken og Meldal) som allerede har bra påmelding. Det som er så bra er at det er lokale folk fra Orkanger som har tatt initiativet, og det er et tegn på at vi har fått et bra rykte og har en knall lineup :).

Det som er så bra er at dette er helga da utflyttede folk kommer hjem for å treffe sine gamle kjente, samt at lokalbefolkningen har vært utrolig til å støtte opp om festivalen. Det gir jo ringvirkninger til regionen også i form av overnatting, mat osv. Med andre ord en vinn-vinn situasjon.

Det første året kom nok folk for å se oss drite oss ut tenker jeg, men de ble sjokkert over nivået på både band og arrangement, så i fjor var det høye forventninger. De er nok ikke mindre i år :). Det som kanskje er mest artig, er at de som flirte og lo av oss heavygutta på 80-tallet, er de som skryter mest nå, så tidene forandrer seg heldigvis."

Og Berkåk, verdens navle :). Jeg er fra Malvik selv, men skulle jeg ha plotta Berkåk på et kart, hadde jeg hatt problemer. Får vi de røffe detaljene på hvor folk må innfinne seg om de vil bli med?

"Jeg skjønner hva du mener. Jeg bor selv i Hommelvik (ikke langt fra Malvik - Yj) nå, og den enkleste forklaringen er at det ligger 8 mil sør for Trondheim, eller en time med bil. Berkåk ligger også 3 mil nord for skimetropolen Oppdal for de som er kjent der."

Du forteller at det er en kjerne av band som er med hvert år, er dette lokale helter?

"Kjernen består som du sier av gamle lokale helter. Vi startet de første heavy metal-bandene i dalføret tidlig på 80-tallet. De fleste av oss som spilte den gang, er med nå, mens andre har lagt instrumentene på hylla og er med og bare tar en fest :)."

1653678 726832204008594 117128194 NOg i år stiller det i tillegg opp flere nye aktører. Wattamezz kjenner vi godt, vokalist Tommy kjenner vi jo fra tidlige Griffin, gitarist Marcus (Triosphere) har jo også fortid der. Hvordan kom du fram til hvilke band du skulle legge til på plakaten? Kjenninger? Spurte du? Spurte de?

"I utgangspunktet skal ALLE band som spiller ha en eller flere fra den gamle kjernen. Gunnar Illøkken er fra Berkåk og har i de siste årene spilt i både Bad Luck og Page II. Da Page II tok pause startet han opp igjen Wattamezz, som var hans baby tidligere. Da samlet han og Tommy et kobbel av gode musikere, og startet opp igjen.

Cameltoe består av Nils Morten Beitnes og Tron Sturle Aune fra gamle Page II. Da det ble pause der, fikk de med seg Trond Bakken på gitar og Ben fra Tellus Requiem på vokal.

Jeg spilte gitar i Black Widow, som for øvrig var det første metalbandet i hele regionen. Jeg hadde ambisjoner som ikke var forenelig med å spille et par ganger i året, og sa derfor ja når Fuel For Disaster spurte meg i fjor sommer. Vi skal nå gjøre fete jobber i sommer, som f.eks support til Sepultura, flere av de største festivalene i Sør-Europa. Men det gledet meg like mye at Black Widow fikk i nye folk for å holde bandet i live:).

1780281 487759151328314 856079497 ORising Dream har samme management som Fuel For Disaster, og siden vi er på turne sammen den tiden, så spurte jeg de andre i kjernen om det var greit at vi hadde med de på Berkåk Rock Fest. Det er er jo litt utopi at et band som har vært på turne med Iron Maiden, Deep Purple og Helloween osv. skal spille på lille Berkåk, så vi ser på det som en artig greie å ha fått til."

Og som om ikke band fra Trondheim er nok, det kommer jammen et fra Kroatia også :). Hva kan folk forvente seg når de går på scenen?

"Som sagt så er dette et meget rutinert band som har vært på turne med de store tidligere. De har nettopp spilt inn sin nye skive i Sverige hos de samme folkene som har gjort Opeth og mange andre store band. Kanskje er skiva ute til Berkåk Rock Fest går av stabelen også? De av oss som var på Trondheim Metalfest 2014 fikk se et samspilt band som spilte med hjertet utenpå, og med et vanvittig driv. De ligger nok nær powermetal-sjangeren, men har en vokalist som faktisk er litt grungeaktig også. En flott mix rett og slett. At den nye mannlige vokalisten er et sjarmtroll i tillegg, vil nok få den kvinnelige delen av de besøkende til følge litt ekstra med :)."

1401834 10152009023925837 1513768977 OBerkåk Rock Fest proklamere at det å ha bra lyd og maks kult utstyr er viktig. Er det synonymt med masse utgifter og et behov for godt oppmøte for å unngå personlig konkurs? Eller har dere greit med kontakter soms tiller med greie dealer på lys/lyd?

"Vi har kontakter/venner som gjør dette på dugnad for å få det til å gå i rundt. Festivalen er ikke laget for profitt, men for å gå mest mulig i balanse.
Skulle vi tjent penger hadde vi ikke drevet med festival på Berkåk :)."

Hvordan promoterer du festivalen? Kun lokalt?

"Vi promoterer dette på Facebook. Dette er organisert som et lukket lag, der alle som skal inn må melde seg på via Facebook. MEd andre ord ALLE kan melde seg på. Vi får i år ekstra drahjelp fra Eirik Tiller i Trondheim Metalfest med promotering på deres FB-side også. Han har for øvrig dame fra Berkåk :). Vi har også fått bred medieomtale i lokalavisene i regionen."
  • Pris: "Det koster 300 i inngang. Det selges ikke alkohol i år, men blandevann og lettspist mat selges selvfølgelig. Eget sprudlevann må de ta med selv."
  • Tid: "Dørene i Rennebuhallen på Berkåk åpnes lørdag 3 mai kl. 18.00. Vær tidlig ute for å få bord. Første band starter kl. 19.00, det vil si at man bør være på plass før kl. 19 så lenge det ikke er avtalt noe annet med arrangør. Siste band er ferdig kl. 02.00
  • Dato: Lørdag 3. mai
  • Eventuelt hvordan komme seg til festivalen fra for eks Trondheim: "Fra Trondheim tar det ca. 1 time med bil. Buss og tog stopper også på Berkåk, men det er ikke satt opp egen festivalbuss derfra. Fra Orkanger er det, på initiativ fra folk der, satt opp egen buss som kjører via Løkken og Meldal. Denne koster 500,-, dette inkluderer buss og billett. Link til påmelding til dette finner du på Berkåk Rock Fest's Facebookside ."
  • Alder: "Det er 18 års grense."
Og hva vil du si til leserne, hvor det kanskje befinner seg potensielle publikummere?

Dette er en happening for alle i sørlige deler av Trøndelag. Det er den feteste festen med det beste av lys og lyd, samt en fantastisk bra lineup. Alle som har vært der tidligere, kommer også i år, og ryktet har spredt seg til mange andre, så dette kan du rett og slett ikke gå glipp av :)."

Takk for tiden din, og lykke til med arrangementet! Om du har noen avsluttende ord, noen å takke, noen å hate, her er stedet :): 

"Jeg vil takke lokalbefolkningen og de kommunale kreftene på Berkåk for den mottagelsen, samarbeidsvilligheten og velvilligheten vi har møtt de to første årene. Den har rett og slett vært super, og et tegn på at de ønsker et sånt arrangement på Berkåk. Den har gitt oss et ekstra gir til å fortsette."

Bandbilder: nest øverst = Wattamezz, neste er Fuel For Disaster, nederst finner du det kroatiske bandet Rising Dream.