Kilanerin%20ut%20240720

Beyond Chaos "The Left Hand Of Darkness"

av steinar selstø

Beyond Chaos 19Selskap: Private

Release31.10.19

Beyond Chaos høres svenske ut og anser seg da også som nettopp det til tross for flere medlemmer av andre nasjonaliteter.

Miksen av mennesker er det mest egenartede ved Beyond Chaos for øvrig. Kanskje er det også derfor de gir ut denne EP-en på egen hånd? Fordi de er for identitetsløse? Ren spekulasjon fra mitt hode, men profesjonaliteten og hvor solid dette er tatt i betraktning er det litt pussig at bandet ikke har et plateselskap i ryggen.

Manglende originalitet er ellers aldri et ankepunkt for mitt vedkommende. Manglende identitet kan være det. Beyond Chaos har verken originalitet eller en sterk identitet, men de er utvilsomt gode på det de gjør. Videre er de typiske for min opplevelse av sjangeren i betydning av at de framstår flinke som pokker, men akk så kjedelige. Stilmessig står man trygt plantet med alle tilgjengelige bein innen melodiøs death metal. Man har tyngden og trøkket. Man har de melodiøse gitarene. Og man har artikulerte growls, krydret med en kraftfull kvinnevokal og en ren mannlig variant.

Høydepunktene er definitivt det melodiøse gitararbeidet, og dette gjelder samtlige spor. Her er det solid nivå! Låtene er dessuten velarrangerte og innholdsrike. Produksjonen er kledelig kraftfull. Direkte nedturer finnes ikke. Svenskene, eller hva de nå er, har utvilsomt levert fra seg en bra sak. Om man er fan av stilen, jeg har gått lei for lenge siden, bør Beyond Chaos sjekkes ut. Jeg mistenker at enkelte vil like dette svært så godt! 

4/10

Tracklist:

  1. The Well
  2. The Left Hand of Darkness
  3. Ashes to Flame
  4. All Our Doctrines
  5. Parallel World