Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Big City "Big City Life"

av yngve

Big City 18Selskap: Rock Of Angels Records

Release: 22.06.18

Kristiansandsbandet er ute med skive, og dette er ikke en stil man hører for mye av.

Det er hardrock av det softere slaget, med spark mot litt røffere saker såvel som låter som rett og slett ble noe glatte.

Big City@Facebook

Det som slo meg var at fra å holde debuten tettest til brystet, som jeg på en måte gjør litt ennå, vokste en del av låtene på Big City Life på meg, mer enn jeg hadde trodd. Produksjonen er glimrende til denne stilen, gjennomført og akkurat passe hard. Du vet, der grensen går før man snakker hardrock uten den melodiøse knaggen.

Banden som står bak albumet har tilknytning til flere kjente band, og det er ikke jyplinger vi har med å gjøre. Gitarist Frank Ørland er en legende på Sørlandet, gitarist Daniel er velkjent for sitt engasjement med Blood Red Throne, og med fortid i Scariot (som også Frank har), og trommeslager og bassist, Frank og Miguel, kjenner vi fra Withem. Vokalist LeBrandt er nok den folk kjenner minst til, men han synger bra melodiøs hardrock, og gjør ingen feil på skiva. På noen låter som er litt anonyme uten vokal, løfter han det hele med bra syngemelodier og fine refreng. Så har du de låtene som både musikk og vokal løftet sammen, som på Daemon In The Dark. Også videoen du ser under her ligger litt her, og denne låten er en av de mer fyrige på skiva.

Akkurat refrengene er ikke alltid blant de mest fengende, men de er smoothe og fete, og etter noen runder gror de seg fast. Noen spor har dog chorus som vitner om at de er litt kommersielle i tankegangen, tittelkuttet for eksempel, og nevnte Daemon In The Dark. Når det gjelder tittelkuttet måtte jeg humre litt, for akkurat den har likheter, både med tittel og framføring, med Scorpions 'Big City Nights' :). Absolutt ikke et dårlig kompliment.

Skiva tikker og går, og åpenbarer seg altså som bedre enn jeg trodde etter de første par omgangene. Det er litt snilt av og til, men det er altså dette grenselandet, der det nesten tipper over i å røffe seg litt.

Låtstrukturen er det ingenting å si på, alt er bygget på trygg grunn, uten de store overraskelsene, men med godt håndverk som føring. Soloene er flotte (spesielt disse små shreddegreiene Frank krydrer med, som i Cryin' In The Night), og riffene er stilsikre. Her er det minimalt med nybrott, her er det satt hevd i å bruke det som har vært og gjøre det så bra som mulig. Notert er at man går litt utenfor rammene med solobruk under vokal, det er det ikke så ofte man hører.

Ca. halvveis i spilletiden, rundt Stars Surrounding, mistet jeg ofte litt engasjement, og med en opptur på de par neste, dalte jeg når Forgive Me Now kom. Jeg har ikke noe til overs for ballader av denne typen :). Redningen kommer i form av Tower Of Babylon, som med sitt tunge rytmiske landskap og varierte innhold løfter det opp til der jeg synes Big City kom best ut av det; når de barsker seg litt. Men denne musikken handler ikke om det, her er det tøylet hardrock som lever i en aor-basert verden. Avslutningen med balladen Home Again var for meg feil, en radiovennlig softrocker som bare gled forbi. Mulig bandet sikter på å også inkluderes på en mainstreamplattform?

Dette er et band som har sine kretser, sine fans, sin potensielle publikumsmasse. Det vil man se på hvordan tilbakemeldingene blir, for det er musikk som tilhører en nisje. Men det er et solid band, med to skiver som begge har mye bra ved seg har Big City allerede litt å gå på når de skal ut og sjekke ståa. Det kule er jo at de har hivd på debuten som bonus, og innpakningen Rock Of Angels har pakket låtene i er intet mindre enn fenomenalt fin! 

Et ørlite ønske om å ikke klippe neglene er nok der fra min side, men jeg har jo vokst opp med mye av denne formen for hardrock, på tidlig-/mid- og sent 80-tall var det flere artister som gjorde furore. Jeg hører den melodiske siden av Tnt her, litt av denne nyere formen for glatt progrock, og en produksjon som polerer et band jeg har hørt er hardere live enn på skive. 

En bra oppfølger dette, som ligger godt over snittet, selv om jeg fortsatt har favorittlåtene på debuten er denne nye en kraftplugg i sjangeren. Big City kan fort få et navn innen kretsene til denne nisjen.

7,5/10

Tracklist:

  1. Big City Life
  2. Cryin' In The Night
  3. Daemon In The Dark
  4. Rocket Man
  5. Stars Surrounding
  6. From This Day
  7. Running For Your Life
  8. Forgive Me Now
  9. Tower Of Babylon
  10. Home Again