Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Big City "Wintersleep"

av yngve

FullSelskap: Private

Denne har jeg hatt liggende lenge, og spilt veldig ofte. I nedetiden jeg har hatt har de fleste skivene havnet i poser og systematisert etter dato, det for å holde orden på sysakene. Big City og et par-tre andre har aldri kommet dit, de har blitt stuck ved siden av stereoanlegget og aldri lagt bort. Det sier en hel del om hvor glad jeg er i Big Citys melodiske hardrock.

Her regjerer refrengene, lyden er svært kledelig og bra, vokalen glimrende og det instrumentale uklanderlig. Det er egentlig ikke noen feil i arrangering eller framføring som jeg kan høre. Det eneste jeg ikke falt helt for var de lyse tonene Brandt kjørte på Iseline.

Siden denne gjengen tenker tilgjengelighet og ikke er redd for å smøre opp refrengene, er det veldig lett å bli glad i sangene. Det mange gjør feil er å ikke våge å være litt kommerse, dette kombinert med Frank Ørlands fantastiske soloer sikrer Big Citys egenart. De blir aldri poppete, det blir aldri Europe, hybriden bandet har flettet sammen balanserer hele tiden frekt fett i å ikke vippe over i noen av retningene. 

Skiva er spilt inn hos Martin Berger (Zerozonic), og man skal ikke være redd for å gå dit om man vil ha grei lyd. En varm og kraftfull produksjon er resultatet av besøket, selv om jeg noen ganger måtte skru lit opp når andre skiver besøkte spilleren i for- eller etterkant. Men det er null problem, for essensen her er kjempekul, miksen/nivåene er hele tiden på stell og gjør at alle medlemmenes innsatskommer til sin rett.

Det er en skam at Big City ikke har deal og er synlig i hardrock-mediene rundt forbi, og at de ikke blir tatt bedre tak i. En skam.

8,5/10

Tracklist:

  1. Midnight Train
  2. Innocence of a Kill
  3. Wintersleep
  4. Fire and Stone
  5. Too Late
  6. The Last Step
  7. Iseline
  8. Love Breaks the Heart
  9. Harbor of Tears
  10. Will You Be Gone

Big City@Facebook