Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Black Debbath - barsk skive og metalturné

av yngve

Black Debbath 18Den femte statsmakt er snart klare til å ta grep.

Og som nevnt i presseskrivet, vi trenger slike i dagens politiske landskap, som er fullt av hull, det er gulv som forsvinner under mange, løfter som tar heisen ned, løfter som gis og vris, makan. 26. oktober melder Vibeke@Hay Agency at bandets åttende fullengder er klar; 'Norsk Barsk Metal'.

Bilde, fotograf: L. P Lorentz

Black Debbath@Facebook

Presseskriv: "Black Debbath endelig tilbake med ny plate og turné. Det har hersket det reneste kaos i norsk offentlighet den siste tida. Politikernes grenseløse kåthet har spilt dem fullstendig ut over sidelinja, mens mediene fortaper seg i alskens uvesentligheter på jakt etterklikk og kontrovers. Verden står i brann og alle ser ut til å gi faen. 

Savnet av en styrende, moden og besluttsom hånd er påtagelig,og folk har spurt seg: Hvor er Debbath? Den femte statsmakt? Har de glemt oss? Mange har grått.

Men, neida! Debbath har ikke glemt. Debbath har bare hvilt seg litt og samlet krefter til nok et frontalangrep på en stat som har tapt sine idealer, en offentlig debatt som utarter og en presse som sover der den i det minste burde ha vært halvvåken. 26. oktober vender veteranene Black Debbath tilbake med sitt åttende album Norsk Barsk Metal

Det er bare Black Debbath som har den nødvendige autoritet i alle leirer til å ta dette nødvendige oppgjøret med samfunnsutviklingen. Med tungrockens krafter de umulige å argumentere mot, da de vinner enhver krangel og diskusjon gjennom overdrevet volum, groove og samspill. Dette kommer klart til uttrykk på den nye plata,  hvor de blant annet går til frontalangrep på kongehuset med Legg Monarkiet Ut På Anbud, de påpeker behovet for Etiske Retningslinjer For Tryllekunstnere Og Trollmenn, og de belyser rovdyrdebatten fra alle sider med Hele Norge Roper Ulv!  Dermed er det endelig håp om at offentligheten igjen vil falle til ro, og at vi alle kan konsentrere oss om viktigere ting.

Selv om Black Debbath selvfølgelig er de beste, er de verkende første eller eneste som spiller noe som kan kalles Norsk Barsk Metal . Som en hyllest til de som har gått foran og forsøkt seg på dette tidligere, presenterer Black Debbath en spilleliste på Spotify  med sine inspirasjonskilder innen genren. Lista vil bli oppdatert med en ny låt hver mandag, hvor en av Black Debbaths medlemmer kommer med sin personlige begrunnelse for hvorfor akkurat denne sangen representerer Norsk Barsk Metal på sitt oppimot nest ypperste."

Turnélíste (oppdateres etterhvert)

2018:

 • 9. november: Horten@Glassmagasinet
 • 10. november: Drammen@Union Scene
 • 16. november: Hamar@Gregers
 • 17. november: Trondheim@Byscenen
 • 23. november: Kongsberg@Energimølla
 • 24. november: Porsgrunn@Rip
 • 29. november: Stavanger@Folken
 • 30. november: Bergen@Hulen
 • 1. desember: Haugesund@Flytten

2019:

 • 1. februar: Fredrikstad@Gamlebyen Kulturhus
 • 2. februar: Oslo@Rockefeller