Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Black Debbath "Universell Riffsynsing"

av yngve

Universell Riffsynsing 30781951 FrntlSelskap: Duplex

Release: 23.01.15

Så er de tilbake, humoristmetallerne, eller metalhumoristene, det er vanskelig å vite hva som veier tyngst.

Seriøst tar jeg de ikke, det har jeg aldri gjort, selv om de har hatt mange gode poenger og kule konsepter. Noen ganger har de falt gjennom og blitt flaue, mens de i andre øyeblikk slår inn innertiere. Universell Riffsynsing er ikke det beste de har gjort, men etter min smak noe av det bedre som har kommet på en god stund fra denne kanten. 

Jeg elsker melodiene Lønning kjører på med i åpningslåten, det er slik jeg liker bandet best. I motsatt hjørne havner de med for eksempel Pensjonistballaden. Her er sangen kjedelig og ideen ganske god. Tekstene er jo som oftest ganske så underholdende, men jeg har ikke konsentrert meg veldig om å følge med da kun filer kom min vei - og selv om man hører hva de synger, og at man plukker det meste, er det noe med å ha tekstene. Men jeg tror ikke det skal være noe du uroer deg for, for lyrikken har disse gøtta på stell.

Black Debbath@Facebook

Neste kongelåt ut for meg er Dum Dum Minister. Her er det også denne tunge og melodiske kombinasjonen som styrer, og jeg nyter hvert sekund av denne! Også Sulten gjorde godt fra seg.

Ellers er det noen fillere, noen ok låter og noen som ikke helt nådde opp hos meg. Men, Universell Riffsynsing er en god skive, det er ikke et så helhetlig konsept som tidligere, men det holder til en godtover snittet karakter. 

Jeg er en sucker for Lønning, for selv om Egil har sine øyeblikk, er det Lønnings Ozzy-ripp som virkelig får hjertet mitt til å smelte. Nå fikk jeg lyst til å spille et par av de eldre utgivelsene, kanskje det blir en BD-dag denne uken?

7/10

Tracklist:

  1. Har du betalt for denne låten? (Forlemper og ulemper ved digital nedlasting.)
  2. Til hælvete med Munch museet (Lokaliseringssang).
  3. Barbér Salæret
  4. Pensjonsballade
  5. Dum dum minister 
  6. Fjern moms på rotten frukt!
  7. (Hei hei, vi er) Justervesenet.
  8. Sulten
  9. Trygghetstyranniet (Om myndighetenes manglende tiltak for bedring av den generelle sikkerheten i samfunnet)
  10. Syv dager til fredag (Kontoristens klagesang)