Karmøygeddon 24

Black Fate "Between..."

av yngve

10389004 843594479036872 3171274038050058008 NFull tittel: "Between Visions and Lies"

Selskap: Ulterium Records

Release: 2014

Grekerne har jeg anmeldt tidligere, da i et blad jeg drev før Heavymetal.no kom på banen, vi snakker et sprik på fjorten år. Det skal sies at bandet hadde en pause, eller var inaktive, i noen år.

Black Fate@Facebook

Det var debuten jeg den gang anmeldte, i 2000, Uncover, og jeg likte og liker den godt ennå. Bandet har ikke vært veldig produktivt i årene siden debuten, dette er kun gjengens fjerde album (hvor en av disse, nummer to, var en samling av de to første demoene). Jeg var spent på hvordan utviklingen hadde vært siden sist, og med to ytterpunkter å forholde seg til, dyttet jeg denne ferske utgivelsen i spilleren.

Jeg synes rett og slett bandet er helt ok, hverken mer eller mindre. Om jeg husker feil angående debuten kan være, men det har ikke skjedd stort. I tiden siden sist har jeg hørt en god del musikk, mulig har det noe å gjøre med at jeg ble mer imponert den gang enn nå.

De spiller bra, har en grei føring på låtene og en lyd som holder mål - men den kunne nok med fordel ha hatt litt mer trøkk. Alt er egentlig bra, men veldig intetsigende etter litt tid. 

Jeg er litt skuffet, og skal bandet klare å skille seg ut og komme noen vei i jungelen med band vi ser nå idag, bør de frese litt mer enn dette. De får en del gode anmeldelser ser jeg, så bruk søkemotorene til å sjekke, muligens går du glipp av et band som kunne ha tiltalt deg om du hører for mye på meg :).

6/10 (svak)

Tracklist:

 1. Rhyme of a False Orchestra
 2. Lines in the Sand
 3. The Game of Illusion
 4. Into the Night
 5. In Your Eyes
 6. Call of the Wild
 7. State of Conformity
 8. Without Saying a Word
 9. Perfect Crime
 10. Weight of the World
 11. In Fear