H Madd

Black Hawk "A Mighty Metal Axe"

av arni sørlie

A Mighty Metal Axe Black Hawk 25204364 632357293 FrntSelskap: Pure Underground Records/H`ART Distr.

Release: 25.10.13

Ok, la oss ha en ting klart for oss her; vi har et band, det er tysk, de heter Black Hawk og gir ut en plate med tittel A Mighty Metal Axe - og hold deg fast, på toppen av det hele spiller de heavy metal (ikke bli skremt, det kan være verdt å lese videre hvis man liker sin heavy the classic style).

Helt ferske i jungelen av heavy band er de ikke, de har faktisk hatt navnet siden 1981. Hvorfor det ikke kom noe på label før 89 skal jeg ikke gjøre meg tanker om, men fra da har de fått ut noen plater. Fra 2005 har de gitt ut 4 fullengdere, med A Mighty Metal Axe som siste tilskudd.

Så, hva kan denne Metal Axen tilby? Har den nerven, sangene, refrengene og gitarlicksene som trengs for å overbevise den gjennomsnittlige heavy metaller? Nja, la oss se litt mer i detalj, for denne platen er en liten luring.

For å beskrive litt typen plate dette er,  skal jeg sammenligne med Halfords Made of Metal. Ikke rent musikalsk, mer hvordan platen er satt sammen. Man får 11 sanger som spriker veldig i type heavy, selv om alt er/låter, ehh, metal. Det er første pluss i margen, variasjon, men uten tvil samme band. Man får klassiske uptempo hørt det før riff, man får tungrockere alla Anvil, pådrivere man typisk finner på UDOs første soloplater, og tittelkuttet, som har groovet man hører på Gamma Rays Heading For Tomorrow

Black Hawk@Facebook

Vokalist Udo Bethke har identitet, og er akkurat kul nok til at det hverken blir for dårlig, eller for glatt. Til og med erkeballaden Fashion Victim blir litt tøff når Mr. Bethke roer ned og softer seg. Jepp, nerven ordner han, sangenes variasjon ordner lytterens fokus, man fersker seg i å hviske ord som killer, nightrider og blood red sky, så ja, litt refrengfaktor har de fått til. Ellers fyrer de på med soloer og licks som band i denne sjangeren så ofte gjør. Ikke noe extraordinert rent instrumentalt, men det hadde manglet hvis det ikke var der, hvis det ga mening?

En plate jeg lett setter på hvis det skal nytes noen kalde på terrassen, for litt happy er den. Men, selv om jeg finner den kjekk, er den ikke sterk nok til å hevde seg i toppskiftet hva karakter angår, det er den ikke strek nok til sammenlignet med de som etter mitt skjønn gjør det!

6.5/10

Tracklist:

 1. Arise (Intro)
 2. Fear
 3. The Fighter
 4. Mighty Metal Axe
 5. Nightrider
 6. FashionVictim
 7. Burning Angels (2013 Version)
 8. Skills Of Arabia (Instrumental)
 9. Killer
 10. Heroes
 11. Venom Of The Snake
 12. Beast In Black