191116 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Black Wizard "Livin' Oblivion"

av yngve

Black Wizard Livin OblivionSelskap: Listenable

Release: 23.02.18

Kanadabandet imponerer med sin mørke og tunge heavy metal.

Og ja, dette er nok den yngre garde som fant ut at de skulle spille litt retrometal, hardrock, men av og til er det slik at til og med gamle Yngve smelter :). Jeg er som kjent litt fed på bølger og trender, men her har Black Wizard rett og slett laget et helstøpt album uten for mange opplagte innstikk og hvor oppskriften ikke er type vi gjør som alle andre.

Black Wizard@Facebook

Det er like doser hardrock med driv og metal, alt pakket inn i en veldig feit produksjon. På en måte minner noe om dette meg om Mastodon, men det er skitnere, mer i tråd med denne tunge stonerkulturen vi ser i metalscenen for tiden. Mastodonlinken er tydelig på blant annet tittelkuttet, som jeg digga rått. Her gynga det bra, og riffene og rytmikken passet meg dritbra. På en låt som Cascadia, som er en blytung bluesy affære, trekker jeg inn det geniale svenske bandet Big Elf, som får altfor lite cred.

Vel, ok, skiva var fet, den vokste på meg og jeg kan ikke si at den har tatt skade av hauger av runder. Så en sterk utgivelse som bæres av tyngde, driv og ikke minst mange fet melodiløp fra gitarene. Og riff. 

8/10

Tracklist:

  1. Two Of These Nights
  2. Feast Or Famine
  3. James Wolfe
  4. Livin Oblivion
  5. Cascadia
  6. Portraits
  7. Poisoned Again
  8. Heavy Love
  9. Eternal Illusion